Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Almanya’nın başkenti Berlin’e yolu düşenlerin mutlaka tatması gereken 3 lezzet

Eğer bir avrupa ülkesine geziye gidecekseniz ve buda Almanya Berlin ise mutlaka tatmanız gereken lezzetleri atlamamalısınız.

Eğer bir Avrupa ülkesine tatile veya iş ziyaretine gidecekseniz ve burası Almanya Berlin ise mutlaka gittiğiniz de tatmanız gereken bazı lezzetleri atlamamalısınız.

berlin_almanya.jpg


Almanya’nın kültürel yapısı,
dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini başkent olan Berlin’de bir araya getirmeyi başarmıştır. İtalyanların pizzası, Amerika’nın hamburgeri, Türkiye’nin kebap ve döneri gibi oldukça geniş lezzetleri bir arada barındıran bir şehir olan Berlin pek çok lezzeti bir arada bulundurmaktadır.

berlin.jpg

Bu kültürel lezzet havuzu dışında Berlin'in kendine has tadı damağınızda kalacak lezzetlerinden faydalanmak için ilk olarak bu lezzetlerin neler olduğunu bilmeniz gerekecektir. İşte o muhteşem lezzetler:

kartoffelpuffer.jpg


Kartoffelpuffer

Tam bir patates aşığı olan Almanlar, patates ile birçok harikaların oluşmasına sebep olan bir millettir. Kartoffelpuffer gibi harika bir tat ile birlikte damatlara hitap eden bu patates lezzeti, Berlin sokakları dâhil olmak üzere hemen hemen her kafede de bulabileceğiniz bir lezzettir.

5762-kartoffelpuffer.jpg

Bizdeki mücveri andıran görüntüsü ile yumurta ve rendelenmiş patatesten yapılan bu enfes tat, kızartılarak ( pankek gibi) ister tatlı ister tuzlu ile tüketilmektedir. Bunu ise yanında alacağınız tuzlu yahut tatlı sos ile belirleyebilirsiniz.

gebratene-leber.jpg


Gebratene Leber

Bu enfes lezzet özelliklede ciğer etini sevenler için muazzam bir seçenek olacaktır. Berlin sokaklarında gezerken karşınıza çıkacak hemen hemen tüm restoranlarda karşılaşabileceğiniz bu lezzet mutlaka tatmanız gerekenler listesinde olmalıdır.

-gebratene-leber-.jpg

Bu lezzetli yemeğin yanında çoğunlukla patates kızartması veya soğan halkaları verilmektedir. Gideceğiniz mekâna göre farklı sunumlarla ikram edilen Gebratene Leber sipariş ederken baharat ve yeşillik seçeneklerini de mutlaka değerlendirmelisiniz.

homemade-german-spaetzle-recipe-550.jpg


Spatzle

Spatzle, Almanlar tarafından hem tuzlu hem de tatlı olarak tüketilmektedir. Berlin’in kıymetlileri arasında yer alan Spatzle bizdeki makarna ile oldukça benzer özelliklere sahiptir. Yumurta, süt, tereyağı, un ve tuzdan yapılan bu enfes lezzet tatlı olarak ise elma ile hazırlanan bir sos ile yapılmaktadır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler