Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İş hayatında masa düzeniniz kişiliğinizi yansıtıyor

İş analizcileri tarafından yapılan bir araştırmada, çalışan kişilerin masa düzenleri kişiliklerini ciddi oranda yansıtmakta işte sonuçlar

İş analizcileri tarafından yapılan bir araştırmada, çalışan kişilerin masalarının ve ofis alanlarının genel görüntüleri bu kişilerin kişiliğini ciddi boyutta yansıtmaktadır. İş analistleri çalışan kişilerin karakterleri ve özellikle çalışma masalarının üzeri ofis ortamının görünümünün iş verimini büyük oranda etkilediğinin de altını çizmektedir.

ofis-çalışanları-masa düzeni.jpg

Ofis içerisinde kullanılan renkler, ofis masalarının dizayn ediliş şekli, çalışan kişilerin masa üzerlerinde kullanmış oldukları eşyalar hem çalışan kişinin karakteristik özelliklerini hem de şirketin genel yapısını oldukça net anlatıyor. İş analistlerinin yaptığı araştırma sonucu,  çalışma ortamlarının görünümü ile çalışanların özelliklerinin şöyle olacağını anlatıyor.

sade ofis masası.jpg

  • Minimal ofisler

Az eşya olan ofis ortamları çok daha verimli olmaktadır. Çalıştığı çevreyi olabildiğince sade tutmaya çalışan kişiler, işine odaklanma konusunda çok daha istekli olan kişiler olarak tanımlanmıştır. Fazla eşyanın kişilerin dikkatini hızlı bir şekilde dağıttığı ise yine sağlam veriler arasında yer almaktadır.

dağınık ofis masası.jpg

  • Düzensiz masalar

Yine yapılan araştırmalarda görülmüştür ki ertelemeyi seven kişilerin masaları, ofisleri oldukça kalabalıktır. İş yetiştirme telaşını sıklıkla yaşayan bu kişiler çoğunlukla dosya ve dokümanları masa üzerine serpiştirerek çalışmaktadır. Çalışırken planlı ve programlı olan kişiler ise kişilik olarak iş hayatına duygusallığı katmayan kişiler olarak tanımlanmaktadır.

aile resimleri.Jpeg

  • Masasında aile resmi olanlar ve olmayanlar

Çalışma masaları üzerinde aile resimlerine yer verenler, yakın dostlarının resmini bulunduranlar ise, dış dünyaya karşı sosyal oluşlarını ve aile düşkünü olduklarının sinyalini vermektedir. Öte yandan aile ile ilgili materyaller ve resimler bulundurmayanlar ise bu konuda muhafazakâr ve özel alan algısına sahip olan kişiler olarak tanımlanmaktadır.

özlü söz yazanlar.Jpeg

  • Çalışma masasında özlü sözler olanlar

Ofiste veya çalışma masasında özlü sözler bulunduran kişiler, belli başlı ilkelere sahip olmaya çalışan, rol modelleri ile idealist bir görüntü çizmeyi amaçlayan kişiler olarak tanımlanmaktadır.

düzenli-çalışma masları.jpg

  • Düzenli notlara sahip olanlar

Bu kişilikler çok daha düzenli kişiler olarak bilir ve çoğunlukla iş hayatında da oldukça başarılıdırlar. Notları düzensiz ve karalanma şeklinde olan kişiler ise daha çok disiplin sevmeyen ve hayatında da disiplinli çalışmayan kişiler olarak tanımlanmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler