Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İşte sigarayı bırakmanız için 4 neden daha!

Sigara içmek insan sağlığını ciddi oranda etkileyen, ölümcül bir keyif maddesidir. Bu ölümcül maddeden kurtulmak için tıklayın

Sigara içmek insan sağlığına ciddi oranda etkileyen ölümcül bir keyif aracıdır. Hızlı bir şekilde fiziki olarak değişim deformasyona neden olmaması kişilerin iç organlara ne denli zararlar verdiğini sürekli unutturmaktadır. Sigarayı bırakmak, bedeninize yenilenme, temizlenme ve tekrar eski sağlıklı haline dönme imkânı sağlamaktadır. İşte sigarayı bırakmak için oldukça geçerli 4 neden.

kalp hastalığı-sigara.jpg

  • Kalp sağlığı

Sigarayı bırakmak hemen herkes için oldukça zorlu bir süreç olabilir. Ancak sigara içenlerin bilmesi gereken bir durum vardır ki sigarayı bırakmak asla imkânsız değildir. Yapılan araştırmalara göre sigarayı bırakmak kalp hastalığı riskini %80 oranında azaltmaktadır. Kişinin sigarayı bıraktıktan sonra tatlı tüketme isteğini de kuru ve taze meyvelerle gidermesi gerektiğini de unutmamak gerekir.

sigarada uykusuzluk.jpg

  • Uyku sorunu

Sigara içenleri yaşadığı uykusuzluk sorunu, belli bir zaman sonra git gide artan ve strese sokan bir hal almaktadır. Çoğu sigara içicisinin sigarayla bir ilgisi olmadığını düşündüğü uyku sorunu aslında tam olarak da sigara içmekle alakalıdır. Mis gibi ve derin bir uyku çekmek istiyorsanız, sigarayı bırakma zamanınız geldi demektir. Yapılan bir araştırmaya göre sigara içicilerinin %20’si uykuya dalmakta oldukça sıkıntı çekmektedirler. Rutin olarak gün içinde içtiğiniz her sigara, gece uykunuzdan bir dakika azaltmaktadır. 

koşu-yürüyüş.jpg

  • Daha rahat koşup, yürümek

Sigaranın insana verdiği en bilindik sorunlardan biri de yürüme ve koşmada sınırlandırması ve nefes darlığına neden olmasıdır. Akciğere giden kan akışının ve kandaki oksijen seviyesinin artması, daha enerji dolu olmanızı sağlayacak ve sigara bırakımıyla birlikte çok daha rahat yürüyüşler, koşular yapmanız söz konusu olacaktır. Efor seviyenizdeki yükselişi kısa zaman içerisinde fark edeceksiniz.

öksürük.jpg

  • Öksürük bitecek

Özellikle de sigara tiryakilerinin, kronik bronşit sebebi ile çoğunlukla sabah saatlerinde öksürük nöbetleri tutar. Sigarayı bırakmak, öksürüğün şiddetinin 3 ila 10 hafta içerisinde ciddi oranda azalmaktadır. Bu süreçte 3 ay tamamlandıktan sonra öksürüğün tamamen bittiği ise oldukça sık rastlanan durumlardan biridir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler