Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dış Mekânda Ahşap Cilası Nasıl Yapılır?

Dış cephe ürünlerinde de kullanılan ahşap maddelerin Ustamgeliyorda ahşap cila işleri ustaları tarafından yapılmaktadır.

Dış mekanlarda da sıklık ile tercih edilen ahşap maddeler özellikle klasik ancak modernize de edilmiş bir dizayn tercih eden kişilerin tercih etmiş olduğu ürünlerdir. Bu ürünler zamanla dış çevreden gelen etkiler ile, yağmur, kar gibi doğa olayları ile deforme olabilmektedir. Bu bağlamda bakıldığı zaman, bu ürünlerin sıklık ile belirli periyotlarda bakımının yapılması gerekir.


Cila ve Bakım Yenileme İşlemleri

Üzeri boya ve vernik ile kaplı dış cephelerin üzerleri öncelikle zımparalanma işlemi ile tamamen boyadan ve vernikten arındırılmalıdır. Daha sonra bu ahşap cila ustaları tarafından özenle ve yeniden ahşap cilası ile cilalanmalıdır.

Bu işi kişiler tek başlarına yapmaya kalkmamalıdır. Çünkü ahşap maddeler hassas ürünlerdir ve bu ürünlerin temizlik, bakım ve cilalama işlemi ancak uzman eler tarafından yapılırsa ilk yapıldığı gün ki tazeliğine kavuşturulabilir. Yanlış yapılacak herhangi bir hamlenin geri dönüşü olmayabilir ve çok daha büyük masraf çıkartır.

Ayrıca çam ve benzeri yumuşak dokulu emprenyesiz ahşap ürünler, çürümeye karşı korunmak ve uzun süreli kullanım ve hizmet açısından çeşitli ahşap kimyasalları ile emprenye edilir. Bu emprenye edilen ürünün kuruması ve herhangi bir iz bırakmaması için bir gün boyunca muhafaza edilmesi gerekir. B sebeple yağmurlu havalarda dış cephe ahşap bakımı yapılmamalıdır.

Dış Cephe Ahşap Çeşitleri

Dış cephelerde kullanılan ahşapların mevsime ve bölgenin coğrafi şartlarına göre üretilmiş pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. Yağmurlu havalar ile sıklık ile karşılaşan bir ilde ikamet eden insanlar için çok daha dayanıklı ağaçlardan yapılmış ahşap ürünleri tercih edilirken, kurak havalı bir alan için farklı bir ağaç türü tercih edilir.

Bu bağlamda bakıldığında ahşam bakımları için de tercih edilen farklı ahşap cila türleri bulunmaktadır. Bu ürünleri ahşap ürün kullanan kişilerin ayırt edebilmesi mümkün değildir. Bu sebeple dış cephe ahşap bakımını uzman ellere teslim etmek gerekir. Aynı zamanda ahşap cilası nasıl yapılır gibi sorularınızı da bu işleriniz için anlaşmış olduğunuz ustalardan öğrenebilmeniz mümkündür.

Ahşap cila işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler