Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe Dekorasyonu ve Pratik Çözümler

Bahçe dekorasyonunu oldukça şık ve gösterişli yapmak istiyorsanız en pratik çözüm ustamgeliyorda süs havuzu yaptırmaktır.

Süs Havuzu Çeşitleri

Süs havuzları bahçelerde görsel amaçlı olarak bulunan, yüzmek için değil dekoratif olarak kullanılan havuzlardır. Bahçeyi oldukça profesyonel ve lüks gösteren önemli bir ayrıntıdır. Süs havuzu yalnızca dekor olarak kullanabileceği gibi içerisine balık koyarak bir ekosistem oluşturmak da mümkündür. Böylece daha dikkat çekici ve göz alıcı olacaktır.

Sus havuzları durağan olabileceği gibi şelaleli de olabilir. Şelaledeki su sesi sizin için bir terapi olacak ve ırmak kenarında gibi hissedeceksiniz.

Süs Havuzu Yapımı     

Süs havuzu yapımı için ilk olarak yer tespiti çok önemlidir. Sürekli güneş görmeyen bir yer ya da ağaç altı olmayan bir yer havuz için uygun olacaktır. Güneş görürse yosun oluşacağı için, ağaç altında ise yapraklar döküleceği için havuzun bakımı zor olabilir. Bu yüzden yer seçimi doğru yapılmalıdır.

"ornamental-pool-210705_640.jpg"

Yer seçimi yapıldıktan sonra sıra kazma işleminde. Havuzun şekli ve derinliğine göre bir kazı yapılacaktır. Kare, yuvarlak ya da değişik şekillerde yapmak mümkündür. Kazma işi bittikten sonra ise beton atma faslı mevcuttur. Bu aşama çok önemlidir. Çünkü havuzdaki suyun aşağı sızmaması bu aşamada önlenir. Sade betondan su zamanla sızacaktır. Bu yüzden içerisine bir takım maddeler katılır. Böyle bir beton atıldıktan sonra havuzun temel şekli ortaya çıkacaktır. Daha sonra ışıklandırma ve filtre gibi işlemler yapıldıktan sonra dekoratif öğelere geçirebilir. Kısa sürede süs havuzu kullanıma açılacaktır.

Bahçe Havuz Dekoru

Bahçede havuz tek başına bile dekordur ancak ek öğeler ile daha iyi hale getirmek mümkündür. bahçe süs havuzu mutlaka doğal taşlar içermelidir. Mozaik vs. gibi materyaller havuzu çirkin gösterecektir. Bunun yerine çakıl taşları ya da diğer şekillerdeki doğal taşlar kullanılmalıdır. Bu taşlar havuz ile bahçenizi bütünleştiren temel noktadır denilebilir. Ayrıca havuzun etrafına çiçekler yerleştirmeyi de unutmayın. Yine havuzun yakınına küçük bir oturma alanı da yapmanız mümkün. İsterseniz de şezlong ve şemsiye koyarak tatilde hissi de yaratabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler