Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dekorasyon da mor’un asaleti

Dekorasyonda beyaz ve toprak tonlarının tahtına oturan mor, asilliğin rengi olarak bilinmektedir.

Dekorasyonda beyaz ve toprak tonlarının tahtına oturan mor, asilliğin rengi olarak bilinmektedir. Dekorasyonda mor kullanımı yapıldığında morun açık tonlarının tercih edilmesi çok önemlidir.

yatak odası ustamgeliyor.jpg

Evinizde oluşturmaya çalıştığınız asil havanın kasvete dönüşmemesi için bu kurala dikkat etmeyi ihmal etmemelisiniz.

mor dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Mor, asalet, zenginlik, lüks ve ihtişamı simgeleyen bir renktir. Konsantrasyonu arttırarak ilham verdiği de çok bilinen özelliklerindenbiridir. Mor rengin bir çok tonu ve her tonununda ayrı bir anlamı vardır.

dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Açık mor tonları  ilhan ve ve güven verici etki gösterirken, koyu tonları kişideki asalet duygusunu arttırmaktadır. Koyu mor aynı zamanda kabalık, agrasiflik gibi sonuçlarada neden olabilmektedir. Bu da morun koyu tonunun dekorasyonda kullanılmaması anlamına gelmektedir.

mor yastık ustamgeliyor.jpg

Açık tonlardaki morun dekorasyonda tam tersi sonuçlar ortaya koyması da, morun dekorasyonda sık kullanılmasının insan psikolojisine de oldukça fayda sağladığı bilimsel bir gerçektir.

mor duvar boyası ustamgeliyor.jpg

Klasik dekorasyonda mor en sık tercih edilen renkler arasındayken, spor dekorasyonlarda çok sık tercih edilmemektedir.

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Mutfak ve banyo dekorasyonunda da sık kullanılan mor, banyoda fayanslarda, banyo halısında ve aksesuarlarda kullanılarak kombini daha çok krem veya beyazla yapılmaktadır.

mor mutfak dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Mutfak dekorasyonunda da yine aynı şekilde mutfak fayanslarında, dolaplarında ve halısında kullanılan mor, perdelerde de zaman zaman görülmektedir.

mor mobilya ustamgeliyor.jpg

Psikolojik olarak insanlara olan faydası ıspatlandığından beri özellikle kız çocuklarının odalarında  pembe yerine lila tercih edilmektedir.

Dekorasyona dair ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler