Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuk ruh sağlığı için doğru çocuk eğitimi nasıl olmalı?

Çocukların beslenme, uyku düzeni, eğitim gibi birçok alanı içeren konuların hepsi bu yazıda.

Çocuk gelişimi konusunda sayısızca makale, kitap, yazı ve uzman açıklaması olsa da belli başlı kesin konularda birçok değişik yöntem bulunmaktadır.Çocuk gelişimi 2 yaştan başlayarak ergenlik dönemine kadar devam eden süreci anlatan konuları içermektedir.

çocuk gelişimi.jpg

Çocukların beslenme, uyku düzeni, eğitim gibi birçok alanı içeren konular hakkında ebeveynleri ilgilendiren mevzularla bilinçlenmelerini sağlayan ve çocukların daha bilinçli yetişmesini sağlanmaktadır. 1,5, 3 yaş arası çocuğunuzun özerklik dönemidir.

çocuk gelişimi ustamgeliyor.jpg

Kendini keşfettiği bağımsızlığını ilan ettiği bu dönemde çocuğun kendine özgü kelimeleri oluşur. Bu dönemdeki çocuk daha sık soru sorar ve ebeveynin sabırlı bir şekilde cevaplamak oldukça önemlidir.Bu dönem de çocuk ben merkezlidir. “ Bu benim” kelimesi 2,5, 3 yaş çocuklarının en sık kullandıkları kelimelerden biridir.

çocuk gelişimi oyunları ustamgeliyor.jpg


Zihinsel olarak çocuk gelişimi

Bu dönem çocuğunuzun zihinsel gelişimini sembollerle tamamlamaya başladığı bir dönemdir. Anne ve babalar çocuğa eğitimi anlatarak değil de uygulayarak vermelidirler. Bundan dolayı çocuk gelişimin de 3 yaş oldukça önemlidir.

çocuk gelişiminde 3 yaş ustamgeliyor.jpg

Örneğin; Ebeveynler bir olaya veya kişiye kızarken yüz ifadelerinden el kol hareketlerine kadar çocuk tarafından kaydedilerek çocuğun herhangi bir şeyden hoşlanmaması veya kendi kendine oyun oynarken kızma eylemini sizin yaptığınız ifade ve sözcüklerle yapacağını görebilirsiniz.

çocuk eğitimi ustamgeliyor.jpg

Yahut dil olarak gelişirken şekilsel olarak da ebeveynleri taklit eden çocuğunuzun sık olarak kullandığınız telefonunuzu, oyuncaklarından benzettiği objeyi tıpkı sizin gibi kulağına koyarak, mesaj yazar gibi yaparak taklit ettiğini göreceksiniz. Bütün bu örnekler bilinçli ebeveyn gibi davranmanın ve çocuk eğitiminde ilk adımın sözle değil davranışla örnek olarak başladığını anne babaya anlatmak için olduğunu söyleyerek çocuğun gelişiminde özgüven ve kişisel gelişiminin nasıl olması gerektiğini de anlatacağız.

çocuk gelişiminde 3 yaş.jpg

Korumacı anne profili olarak tanıdığımız birçok anne tanımamız büyük olası. Çevremiz de hatta kendiniz de gördüğünüz bu durum bir takım hastalık olarak adlandırılmaktadır. Bu aşırı korumacı, evhamlı anne profili çocuğun yerine neredeyse yemeğini çiğneyecek dereceye gelerek çocuğun tek başına bir şey yapmasını engelleyerek çocuğun yalnız bir şey yapamama duygusuna sahip olarak büyümesine neden olmaktadır.

çocuk eğitimi.jpg

Zaman içerisinde çocukta pedagojik bir rahatsızlık olarak adlandırılan bu durum çocuğun anne olmadan bir ortamda durmamasına, çocuklarla kaynaşmamasına ve hatta okul dönemi geldiğinde okula ve derslere adapte olamamasına neden olmaktadır. Anne ve babalar çocuğa ufak ufak sorumluluklar vererek aşırı korumacı davranmaktan kaçınmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler