Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dekorasyona modern bir bakış açısı; İskandinav dekorasyon

Sadeliği ve işlevselliği ilke edinmiş İskandinav dekorasyon, minimalist dekorasyonla birçok benzerlik taşımaktadır.

20. yüzyılların başında hayatımıza giren İskandinav dekorasyon, sadeliği ve işlevselliği ilke edinmiştir. 20. yüzyıldan bu yana etkisini gösteren ve özellikle İskandinav ülkeler de oldukça sık görülen bu tarz, minimalist dekorasyonla birçok benzerlik taşımaktadır.

iskandinav ev dekorasyonu.jpg

Beyaz rengin kullanımını ilke edinen ve diğer renkleri dekorasyon da ufak belli başlı obje ve aksesuarlarda kullanarak oldukça marjinal bir hava sağlayan ev stili çıkış noktasını karanlık ülkelerin ışığa olan hasretinden almıştır.

iskandinav ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Karanlık ve soğuk olan ülkelerin ev içi dekorasyonun da oldukça akıllıca olan beyaz renk çözümü ile hayata geçirdikleri İskandinav dekorasyon da belli başlı kurallar bulunmaktadır.

iskandinav dekorasyon ustamgeliyor.jpg


İskandinav dekorasyonun kendine özgü kuralları

Bu tarzın belli başlı ve oldukça öne çıkan özelliklerinin en başında beyaz rengin olmazsa olmaz niteliğinde olmasıdır. Ana renk olarak kullanılan ve ek olarak açık gri, siyah gibi renklerin de obje ve aksesuarlarda kullanıldığı bilinmektedir.

iskandinav dekorasyon.jpg

Karanlık ve soğuk hava ve iklime sahip olan ülkelerin çıkarmış olduğu bu ev stili doğal ışığı oldukça önem vermektedir. Dekore ettiğiniz oda da ışık alan cam, kapı ne varsa mutlaka önünü ve hatta çevresini açık bırakarak mekânın doğal ışıktan faydalanmasını sağlamalısınız.

iskandinav salon dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Mobilya tercihin de ise yaşam konforunuzu önceleyen eşyaları öncelemeniz gerekmektedir. Beğendiğiniz fakat oldukça kaba ve yer kaplayan rengârenk mobilyalara yer vermeyen İskandinav stil dekorasyon da oldukça hafif eşyalar tercih edilmelidir.

iskandinav salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Kalın halılar yerine hasır veya kilim tarzı, süslü konsollar yerine portatif bir kitaplık, avangart bir yemek takımı yerine sade ve açık ahşap masa sandalye gibi sade ve spor tarzı yansıtan tarz, sadeliğin efendilik olduğunu savunan minimalist dekorasyon ile birçok ortak noktaya sahiptir.

iskandinav salon dekorasyonu.jpg

İskandinav dekorasyon ve minimalist dekorasyon ikisi de ev de fazla eşyanın yeri olmadığını, ev içerisin de yürürken kişinin ayağına mobilya değmemesi gerektiğini savunmaktadır. Eşyanın insan hizmeti için üretildiğini vurgulayarak fazla eşyanın kişiyi kendine hizmetçi yaptığını savunmaktadırlar.

iskandinav mutfak dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Bu tarzın isminden de anlayacağınız gibi çıkış noktası olan İskandinav ülkeler olan Finlandiya, Danimarka ve Norveç’tir. İklimleri gereği gri bir gökyüzüne, soğuk ve kapalı bir havaya sahip olan bu ülkeler İskandinav ev stili ile evlerini aydınlatmayı oldukça profesyonel bir şekilde başararak bu tarzı dünyaya sunmuşlardır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler