Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

2019 eğitim-öğretim yılı başarıya ulaşmak için 3 altın öneri

Etkili ve verimli bir eğitim yılı geçirebilmek için, öğrencilerin daha programlı ve planlı çalışması şarttır.

Son baharla birlikte eylül ayında başlayan 2018 eğitim-öğretim yılı içine giren öğrenciler, gelecekleri için sağlam ve etkili bir eğitim alabilmenin endişesini taşıyorlar. İlkokul çağındaki çocuklardan ziyade daha çok lise iki döneminde başlayan bu telaş üniversite sınavına daha iyi hazırlanabilmek ve daha iyi bir bölüm kazanabilmek için.

tyt sınavına nasıl hazırlanır ustamgeliyor.jpg

Etkili ve verimli bir eğitim yılı geçirebilmek için, öğrencilerin daha programlı ve planlı çalışması şarttır. Kalabalık olan sınıflarda daha çok sayısal derslerin anlaşılması, tekrar sorulması ve net algılanması oldukça zor olsa da bu öğrencinin pes etmesi, boş vermesi yahut vazgeçmesi anlamına gelmemektedir. Mutlaka kendine göre alternatifler üretmeli ve o konuyu anlamadan diğer konulara geçmemelidir.

tyt sınavı ustamgeliyor.jpg

Öğrenci, ders sonrasında öğretmenine bu konuda özel olarak yardımcı olması gerektiğini, tekrar anlatmasını istediğini söyleyerek bu konuda çözüme ulaşmaya çalışmalıdır.

Özel ders fiyatları.jpg

Bu şekilde çözüme ulaşamadıysa bu konuda sorun yaşamayan ve net olarak anlayan diğer arkadaşlarından destek alabilirken en çok ve en verimli çözüm olarak öğrencinin o konu hakkında işinde iyi bir eğitmen-öğretmen tarafından özel ders alması olmaktadır.

tyt nedir ustamgeliyor.jpg


Hedefinizi belirleyin

Ulaşmak istediğiniz bir hedefiniz olmazsa başarıya ulaşmanız oldukça zor olacaktır. Mutlaka hedefiniz belirleyin; amaçlarınız davranışlarınızı başlatır, sonuçlar ise bu davranışlarınızın akabinde gerçekleşir.

Fizik  özel ders.jpg

Hedefleriniz doğrultusunda yapacağınız ders çalışma programı ile hangi dersi hangi zaman aralıklarında çalışmanız gerektiğini, ne kadar süre mola vereceğinizi, hangi konudan daha eksik olduğunuzu gibi eksiklerinize yönelik bir program hazırlayarak eğitim hayatına devam etmeniz çok daha verimli sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

tyt sınavı nedir ustamgeliyor.jpg


Tekrar şart

Okul sonrası muhakkak gün içerisinde işlemiş olduğunuz konuları tekrar etmelisiniz. Aksi halde hepsi unutulacaktır. Konuların pekişmesi açısından tekrarın oldukça önemli bir katkısı olduğunu ve azımsanmayacak kadar da önemli olduğunu asla göz ardı etmeyin.

tyt sınavına hazırlanmak ustamgeliyor.jpg


Gerekli konular için ‘Özel ders’ alın

Bu dönemin geleceğiniz hakkında oldukça önemli olduğunu, yapacağınız birçok fedakârlığa mutlaka değeceğiniz hatırlatarak ‘özel ders’ almanızın oldukça faydalı olacağını bilmeniz gerekir. Hazırlayacağınız ders çalışma programı içerisinde mutlaka en fazla zorlandığınız ve desteğe ihtiyacınız olan ders konusu hakkında özel ders almanız başarıya daha çabuk ulaşmanız anlamına gelecektir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler