Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Baskı beton ve hazır beton nedir?

Baskı beton , tüm mekanlar için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir.

Beton dökmek için metal, ahşap veya plastik kalıpları hazırlayarak, kalıpları inşaat alanında projeye uygun yerlere yerleştirerek betonu kalıba döşenme işini yapan kişidir.

baskı beton ustamgeliyor.jpg


Beton dökmede kullanılan araç gereçler şöyledir;

* Gönge, keser, gönye

* Testere çeşitleri

* Tahta(ahşap), metre, çivi

* Çeşitli cıvata aletleri

* Güvenlik kemeri

* Çivi batmaz kramponlu ayakkabı

* Kask vb. araç gereçler

Beton ve betonarme kalıpçıları inşaatlarda görev yaparlar. Mevsimlik çalışma ve vardiyalı çalışma söz konusudur. Beton sistemleri kendi içlerinde kategorilere ayrılmaktadırlar. Bunlar şöyledir;

hazır beton.jpg


Baskı beton

Baskı beton , tüm mekanlar için tasarlanmış bir zemin kaplama sistemidir. En büyük özelliği ise, tek tek döşeme taş görüntüsü veren desenli baskılar kullanılarak yapılan beton teknolojisi kullanılmasıdır.

Birçok desen ve renk uygulanabilen granik ve diğer tabi taşların bütün doğal görünümünü veren seçenek yelpazesi olan beton teknolojisidir. Özellikle son yıllarda birçok yenilenen mekanlar da sıklıkla kullanımına rastlamaktayız.

hazır beton ustamgeliyor.jpg


Hazır beton

Hazır beton kum, çakıl, kırma, taş ve su maddelerinin belirli oranlarda homojen olarak karıştırılmasından meydana gelir. Şekil verilebilen ve zamanla katılaşarak istenilen şekilde ulaştığı bir malzemedir.

beton dökme ustamgeliyor.jpg


Beton kalıpları

Betonun mimari açıdan gerekli şekli almasını sağlayan ve beton yeterli dayanım kazanıncaya kadar onu taşıyan yardımcı yapı ürünlerine kalıp denmektedir. Beton kalıplarının başlıca görevleri; betonarmeye gerekli şekil ve ölçüyü vermek, taze beton ağırlıklarını, beton basınçlarını ve beton dökümü sırasında ortaya çıkan ek yükleri taşımak, beton dökümü sırasında ortaya çıkabilecek darbe ve titreşim etkilerine dayanmaktır.

beton dökme.jpg


Kalıptan beklenen genel özellikler;

- Az parça ile kurulabilmelidir.

- Ölçülere uygun ve temiz olmalıdır.

- Usta gereksinimi olabildiğince az olmalıdır.

- Ekonomik ve sağlam olmalıdır.

- Uğraştırıcı olmamalıdır, basit detaylara sahip olmalıdır.

Beton ve kalıp işleriniz için ihtiyacınız olan tüm ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler