Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Asansör kabinleri ve çeşitleri

Asansör yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır.

Asansör, insan taşımada kullanılan, günümüzde oldukça tercih edilen bir araçtır. Otomatik olarak çalışmaya kurulu asansörler hem yük asansörü hem de insan taşıma asansörü olarak kullanılmaktadır. Asansör kullanıcılarının canlarını tehlikeye atılmaması açısından her ay düzenli şekilde asansör bakım işlemi gerçekleştirilir ve herhangi bir aksilikle hemen ilgilenilmesi gerekir. Asansör firmaları her ay düzenli bir şekilde bu durumla ilgilenmektedir.

asansör kabinleri.jpg

Asansör yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Bunlar ; asansörün rahatlığı, hızı ve yapımında kullanılan araç gereçlerin yeterince sağlam ve güvenilir olmasıdır. Kişinin isteğine göre asansör kabinleri dekorasyonu değişiklik gösterecektir. Günümüzde birçok asansör sistemi bulunmaktadır. Bina ve sitelerde kullanılan asansörler ile iş yerleri, ofisler veya otellerde kullanılan asansörler bazı konularda farklılık göstermektedirler.

asansör kabinleri ustamgeliyor.jpg


Birçok asansör çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ;

Yük asansörleri

Hasta asansörleri

Hidrolik asansörler

Panoramik asansörler

Servis asansörlerdir.

Asansör tiplerinden biri olan hasta asansörleri, hastanelerde ve sağlık ile ilgili tüm alanlarda kullanılan asansörlerdir. Hasta asansörlerinin kabini diğer kabinlere göre daha büyük olmalıdır. Bunun sebebi ise hastaların sedyelerinin bu kabinlerde taşınıyor olmasıdır. Darbelere karşı hassas olunmalıdır ki hasta sedyesinin olası bir durumda kabinin herhangi bir yerine çarptığında hasta zarar görmesin. Her asansörde olduğu gibi elektrik kesilmesine tedbirler alınmalı ve her an temiz olması gerekmektedir. Bu hem hastalar hem de kabinin içerisinde bulunan kişiler için önem taşımaktadır.

asansör kabini.jpg

Yük asansörleri ise yük taşıma amacıyla kullanılmaktadır. Genellikle ağır taşımaya meyilli olan (alışveriş merkezleri, fabrikalar ve yük taşınan şirketler gibi) alanlarda özellikle kullanılmaktadır. Bu yükler taşınırken kişilerin herhangi bir hız talebi olmaz, çünkü diğer asansör tipleri arasında en yavaş çalışan asansör tipi yük asansörleridir.

asansör kabini ustamgeliyor.jpg

Her asansör tipinin ayrı bir asansör bakım ihtiyacı vardır. Her bakım için ise asansörün markasında çalışan ve asansör bakımı ile ilgilenen asansör firmaları bu işlerle yakından ilgilenmektedir. Asansörün istenmeyen kazalardan korunmasını amaçlayan asansör bakımları, özellikle ve titizlikle yapılmalıdır. Asansör bakımı yapan kişilerin, bu işlemi tamamladıktan sonra bakımını yaptıkları asansörde birçok canın taşınacağını unutmamalıdır.

Asansör işleriniz için ihtiyacınız olan tüm ustalar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler