Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Taşıma sektörü ve çeşitleri

Nakliyat, taşınması gereken eşyaların bir adresten başka bir adrese taşınma işlemine verilen addır.

Nakliyat, taşınması gereken eşyaların bir adresten başka bir adrese taşınma işlemine verilen addır. Nakil işleminden türeyen nakliyat hasta-nakli lojistik-nakil gibi bir şeyi bir yerden bir yere taşıma anlamı için kullanılmıştır.

shutterstock_449905369.jpg


Nakliyat çeşitleri nelerdir?

Nakliyat işi kendi arasından birçok kola ayrılmaktadır. Kara yolu taşımacılığı, hava yolu taşımacılığı, deniz yolu taşımacılığı, demir yolu taşımacılığı, boru hattı taşımacılığı.

kara yolu taşımacılığı ustamgeliyor.jpg

  • Kara yolu Taşımacılığı

Kara yolu ile eşya taşımacılığı, gönderen ile taşıyan arasında yapılan anlaşması ile kara yolu ile taşınacak eşyanın gitmesini istendiği bölgeye gitmesidir. Kara yolu taşımacılığında taşıma işlemi için kullanılan aracın eşyaları rahat taşıyabileceği kapasiteye sahip olması gerekir.

Kara yolu taşımacılığında kullanılan taşıtların taşıdığı mobilyalara göre esneklik sağlaması, taşıma, yükleme gibi işlemlerin kolaylıkla yapılabilmesi gerekir.

Kara yolu taşımacılığı hızla gelişerek taşıma çeşitlerinden en kullanışlı olanı haline gelmiştir. Günümüzde rekabetin en çok yaşandığı taşıma sektörüdür.

hava yolu taşımacılığı ustamgeliyor.jpg

  • Hava yolu taşımacılığı

Hava yolu taşımacılığında daha çok hızlı taşınması gereken ürünler taşınmaktadır. Örneğin yaş meyve, sebze, çiçek gibi ürünlerdir. Bu taşımacılıktaki temel etken elbette hız faktörü olup hem taşınan malzemelerin depo masraflarından hem de bozulma ve kayıp riskinden korunmaktadır. Hava yolu taşıma maliyetleri diğer taşıma maliyetlerine oranla oldukça yüksektir. Yakıt masrafı, hava alanlarının şehirden uzaklığı, depolardaki teknik yetersizlik gibi etkenler bu bölüme olan tercihi azaltmaktadır.

deniz yolu taşımacılığı ustamgeliyor.jpg

  • Deniz yolu taşımacılığı

Taşıma sektörü tarihsel olarak ilk deniz sektöründe başlamıştır. Dünyanın çoğu sularla kaplı olduğu dönemlerde yerleşimlerin su kenarlarında olması, taşımacılıkta ilk olarak deniz yolu kullanılmıştır.

Genel olarak uluslararası yaygın olarak kullanılan taşıma sektöründe, ekonomik değeri çok fazla olmayan, kuru yük, gaz, likit, ham maddeler konteynerler içine yerleştirilerek taşınmaktadır.

Dünya üzerindeki ticaretin %90 ’ı deniz ticareti üzerinden yapılmaktadır. Daha düşük maliyetli ve güvenli oluşu tercih nedenlerini arttırmaktadır. Deniz yolu nakliyat kullanımının artması için özellikle limanların alt yapılarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu doğrultuda işlev görecek gemilerin de arttırılması gerekmektedir.

demir yolu taşımacılığı ustamgeliyor.jpg

  • Demir yolu taşımacılığı

Demir yolu taşımacılık yatırım, bakım ve taşıma maliyetleri olarak diğerlerinden çok daha uygun oluşuyla bilinmektedir. Genellikle uzun ve ülkeler arası olan taşımacılıkta devletler arası sık tercih edilmektedir. Ekonomik ve güvenli oluşu da tercih edilme sebeplerindendir.

Demir yolu taşımacılığının diğer taşıma sektörü gruplarına göre daha maliyetli olması, kara yollarının trafik yükünü azaltması, çevreye olan kirlilik maliyetlerinin düşüklüğü de diğer tercih sebeplerinden olmuştur.

Nakliyat ve lojistik hizmetleri için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler