Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Banyoma Küvet Yaptırmak İstiyorum

Hem vücudunuzu hem de zihninizi dinlendirmek için küvette zaman geçirmek bir lüks değildir.

Banyonuza küvet yaptırmak istiyor ancak süreçten korkuyorsanız ustamgeliyor aracılığıyla küvet nasıl takılır öğrenerek daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

Küvet Nedir?

Banyolarda kullanılan ve duş teknesi olarak da nitelenen kısım küvettir. Küvetin duşakabinlerden farkı derinliğinin daha fazla olmasıdır. Eğer dar bir banyoya sahipseniz duşakabin size daha iyi hitap edecektir. ancak yeterli yerim var derseniz de küvet seçeneği ile daha konforlu duş keyfi yaşayabilirsiniz. Çünkü küvetler özgün tasarımı ile şıklık ve konforu beraber sunmaktadır. ayrıca lüks bir görünüm de sağlamaktadır.

Küvet nedir.jpg

Küvet Nasıl Takılır?

Mevcut banyonuzu yenileyerek yeni banyonuzda küvet kullanmak istiyorsanız bu mümkün. Ancak biraz tadilata katlanmanız gerek. Eğer tüm banyoyu yeniliyorsanız tüm fayansların sökülmesi ve seramiklerin yeniden dekore edilmesi gerekir. Mevcut banyonuza küvet yaptıracaksanız işiniz çok daha kolaydır.

Banyoya küvet takılacak olan yer zaten boş ve müsaitse sadece bu alana küvet yerleştirilmesi yeterlidir. Ancak küvet yerinde duşakabin gibi eşyalar varsa bunların kaldırılması gerekir. Bu esnada genelde fayanslarda hasar ve eksikler de ortaya çıkar. Fayansla yenilendikten ya da onarıldıktan sonra küvet takma sürecine geçilebilir. Küvet takma süreci en kolay ve kısa sürendir. Kişileri korkutan ise hazırlık aşamasıdır. Bu yüzden alanınıza uygun olan küvet seçimi yaparak daha az tadilatla banyonuza küvet taktırabilirsiniz.

Küvet nasıl takılır.jpg

Küvet Modelleri

Küvet denilince akla genelde tek tip, dikdörtgen, çukur duş tekneleri gelir. Ancak bunlar eskide kalan geleneksel ürünlerdir denilebilir. Şimdilerde küvet modelleri sınırsızdır diyebiliriz. Hem şıklığı hem de konforu artan bu küvetlerden seçim yapabilirsiniz.

İlk olarak duş kabinli mi yoksa sadece küvet mi seçeceğinize karar vermelisiniz. Duş kabinli olan küvetlerde genellikle dikdörtgen ve oval seçenekler mevcuttur. Banyonuz büyükse küvetin kabini olması avantajlı olacaktır. çükü daha sıcak bir duş keyfi sunacaktır. Ancak daha dar banyolarda kabinsiz bir küvet geniş ve ferah bir alan yaratır. Görüldüğü gibi küvet seçimi hem dekorasyon hem de kullanım açısından oldukça önemlidir.

Eğer modern ve şık bir banyo arzuluyorsanız kabinsiz, oval küvetler size aradığınızı sunacaktır. Ayrıca jakuzili küvet seçimi yaparak lüksü banyonuza taşıma şansınız da vardır.

Küvetlerde akla ilk gelen renk beyazdır. En çok tercihe dilen rengin beyaz olduğunu da söyleyebiliriz. Ancak bu bir tabu değildir ve pek çok renkte küvet vardır. Sizin tercihiniz doğrultusunda seçim yapabilirsiniz.

Küvet modelleri.jpg

Akrilik Küvetler

Küvetleri incelediğinizde genelde akrilikten yapılan ürünler odluğunu görürsünüz. parlak ve sert bir malzeme olduğu için şık görünür ve oldukça dayanıklıdır. Kimyasal maddelerle aşınmadığı için de güvenle temizlenebilir. Zaten akrilik leke tutmama özelliği ile de bayanlar tarafından oldukça sevilerek kullanılır.

Banyo yaparken soğuk küvete değmek en sevilmeyen duygudur. İşte akrilik küvetlerle bu duruma son verebilirsiniz. Düşük ısı iletkenliği sayesinde dokunduğunuz zaman çok soğuk olmadığını fark edeceksiniz.


Küvet Kullanımı

Küvet her evde bir ihtiyaç olmasa da sahip olanalar için oldukça avantajlıdır. Çünkü duş almayı çok daha keyifli hale getirir. Köpüklü duş keyfi yaşamak istiyorsanız bir küvete sahip olmanız şarttır. Aynı zamanda banyo yaparken üşüme gibi bir derdiniz olmayacaktır.

Özellikle çocuklu aileler için küvet kullanımı gereklidir denilebilir. Çünkü çocukları ebeveynler yıkadığı için duş kabininde bu iş zorlu olabilir. Ayakta dikilen çocuk üşüyüp hasta olabilecektir. aynı zamanda bu şekilde banyo yapmayı çocukların çok sevdiğini söyleyemeyiz. Küveti suyla doldurarak çocuğunuzu içinde yıkamak çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda çocuğunuzun oyuncukları da duşa eşlik edecektir.
Böylece duş keyfini siz de çocuklarınız da yaşayacaktır.

Küvet kullanımı.jpg

Küvet Fiyatları

Küvet taktırmaya karar verdiyseniz sıra bütçenizi ayarlamakta. Bunun için ilk olarak küvet fiyatları hakkında bir araştırma yapın ve ne istediğinize karar verin. Daha sonra ise işçilik ücretlerini inceleyerek fikir edinin ki işlemin toplam maliyeti açığa çıksın. Ayrıca banyonuzda ekstra tadilatlar gerekecekse bunları da hesaba katmalısınız.

Küvet fiyatları ve işçilik ücretleri hakkında kolayca bilgi edinmek istiyorsanız sitemizden ücretsiz teklif al seçeneğini kullanabilirsiniz. Hatta fotoğraf yükleyerek yapılacak işi daha iyi anlatabilirsiniz. Pek çok ustadan aldığınız tekliflerle daha doğru karar verebilirsiniz. Size en makul gelen teklifi veren ustayla anlaşarak kısa sürede yeni banyonuza kavuşabilirsiniz.

Banyo tadiltat işleri için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da.

 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler