Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Aşırılık’tan uzak wabi-sabi tarzı

Wabi, ruhani bir yolu ve yaşam tarzını ifade ederken; Sabi, nesnelerin sanatını ifade eder.

Wabi-sabi 16. yüzyıldan günümüze gelen bir Japon felsefesidir. Sanat dallarından dekorasyona kadar bir çok alanda kullanılan wabi-sabi Feng shui gibi bir yaşam felsefesidir. Feng shui gibi katı kurallara sahip olmayan wabi-sabinin aksine sakin ve yumuşak bir duruşu vardır. Özgürce hissetmeyi, düşünmeyi, ayrıntı olan güzellikleri fark etmeyi engelleyen tüm kurallardan ve rekabetten soyutlanan bir yaşam felsefesidir.

wabi sabi tarzı ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Wabi, ruhani bir yolu ve yaşam tarzını ifade ederken, Sabi, nesnelerin sanatını ifade eder. Wabi-sabi dekorasyon kusurlu ve bitmemiş eşyaların güzelliğini görebilmektir. Alışılmadık güzelliği görme sanatı olan wabi-sabi mütevaziliği ve alçak gönüllülüğü de ifade etmektedir.

wabi sabi ev dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Wabi-sabi dekorasyonda kullanılan renkler tamamen doğal tonlardan oluşmaktadır. Toprak tonları, beyaz, bej, yeşil gibi tüm nötr tonlar bu tarzın hakimiyeti altındadır.

wabi sabi tarzı ev dekorasyonları ustamgeliyor.jpg

Kusurlu duvar yüzeyi, kusurlu eşyalar ve onların görünmeyen güzelliklerini görerek yapılan wabi-sabi ev dekorasyonu sık karşılaşılan bir tarz değildir. Doğal ve el yapımı objelerle tamamlanan bu dekorasyon alçak gönüllülüğün ve zarafetin eve yansımasıdır.

wabi sabi ev dekorasyonları ustamgeliyor.jpg

Wabi-sabi felsefesinde dekorasyonda doğadan ve doğadan uzaklaştıran her şeyi çıkartıp yalnızca manevi değeri olan sade ve huzurlu bir ortam oluşturur. Manevi değeri olan ve herkesin değer vermediği her şeye değer verme, sevme, sevinmeyi bilme sanatı olarakda bilinir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler