Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Akrilik boya hakkında bilmeniz gerekenler

Akrilik boya, yağlı boya formunda parlak su bazlı boya çeşididir.

Akrilik boya, yağlı boya formunda parlak su bazlı boya çeşididir. Yağlı boyadan daha dayanıklı olmasının sebebi ise yapısındaki esnek pigmentlerdir.

boya badan ustası ustamgeliyor.jpg

Genelde dekor için kullanılan akrilik boya, panolarda, duvar süsleme işlemlerinde, tekstil ürünlerinde, hobi malzemelerinde kullanılmaktadır. Akrilik boya genelde hobi malzemesi olarak geçen ve ülkemizde satışı ve üretimi oldukça çok olan bir üründür.

boya ve badana hizmetleri.jpg

Ham maddesi elyaf olan ve hobi alanlarında sıklıkla kullanılan bu boya çeşidi, tuval üzerinde çatlama yapmadığı için ressamlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Boya renkleri olarak geniş bir yelpazeye sahip olan akrilik boya kokusuz oluşuyla da çocuk odası duvar süslemesinde kullanılmaktadır.

okul  boyası ustamgeliyor.jpg

Alerjisi olan çocukları hiç etkilemeyen bu madde, su bazlı olduğu için kuruduktan sonra su ile temizlenebilmektedir. Mimarların evde dekorasyon yapmak, boyamak veya duvara çizmek için kullandıkları bu madde dayanıklı, hijyenik, ısı ile şekillendirilebilen ve homojen bir maddedir.

akrilik boya ustamgeliyor.jpg

Madde halinde bu boya çeşidinin nerelerde kullanıldığına bakacak olursak;

- Resim yapma sanatının baş faktörüdür. Profesyonel yahut hobi olarak boya yapan ressamların vazgeçilmez maddelerinden biri olan akrilik boya tuval üzerinde kuruduktan sonra çatlama yapmaz, çabuk kurur ve kokusuzdur.

- Tekstil ürünlerinde, çabuk kuruması, kolay uygulanması ve kolay kullanımı nedeniyle sık kullanılmaktadır.

- Hobi malzemelerinde de ilk sık kullanımıyla bilinen akrilik boya, sağlık açısından zararsız olduğu için okullarda çocukların resim derslerinde de sıklıkla tercih edilmektedir.

- Ev dekorasyonu, dizayn ve kapalı mekân dekor da sıkça tercih edilmektedir.

boya badana fiyatları ustamgeliyor.jpg

Akrilik boyanın içerisinde inceltici kullanılsa da en çabuk kuruyan cinsinden biridir. Bu yüzden boyayı uyguladığınız yeri, daha hızlı fırça darbeleriyle boyamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Boyanızın rengini açmak veya tonunu değiştirmek istediğiniz de fırçanızın ucuna biraz beyaz boya almanız ve istediğiniz renkle karıştırmanız istediğiniz açıklığa ulaşmanız için yeterli olacaktır.

boya ustası ustamgeliyor.jpg

Ahşap boyamada da sıklıkla tercih edilen bu boya çeşidi, özellikle bayanların ahşap boyama sanatına giderek eve dekor olarak birçok ham ahşap boyamalarına öncülük etmiştir. Kokusuz ve sağlığa zararsız oluşu ahşap boyamanın uzmanlar tarafından özellikle psikolojik sıkıntı çeken kişilere önerildiği de bilinmektedir.

Boya ve Badana Hizmetlerine dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler