Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Cam modelleri

Çevremizde birçok yerde mutlaka görebileceğimiz bir ürün olan cam, dekorasyonda da çok sık kullanılır.

Cam, belli bir silikat karışımının eritilip ani olarak soğutulmasıyla elde edilen maddedir. Birçoğunun camın elle tutulur bir madde olmasından dolayı katı bir madde olarak tanımlasa da cam aslında aşırı soğumuş bir sıvıdır.

Çevremizde birçok yerde mutlaka görebileceğimiz bir ürün olan cam, dekorasyonda da çok sık kullanılır. İhtiyaç giderici özelliği yanı sıra cam dekorasyon evlerde, ofislerde, mağazalarda, alışveriş merkezlerinde ve daha birçok mekânda kullanılmaktadır.

Evlerin doğal ışıktan faydalanması amacıyla kullandığımız camların yanı sıra cam işlameme sanatı da dekorasyon için vazgeçilmez bir ürün haline gelmiştir. Cam işleme sanatı iki türe ayrılmaktadır. Birincisi, camın şeklen işlenmesi, ikincisi ise, camın eşya üzerine boya veya desenle işlenmesidir. En sık tercih edilen cam modelleri ise şöyledir;

Cam mozaik

Cam mozaik ham madde olarak hurda cam ve cam boyasında oluşur. Camlar öğütme değirmenine alınarak öğütülür, 4 ila 5 saat öğütülen camlar toz haline gelir. Toz halindeki cam nemlendirilir ve istenilen cam renkli içerisine katılır. İşlenen geçen cam preslenir. Daha sonra fırınlanarak pişirilen cam mozaik içerisinde imalat hatası varsa ayıklanır. Belirlenen resim veya şekil mozaik camın üzerine sürülen tutkalla baskıya geçer işlem biter.

Kişisel isteğe göre de yapılan cam mozaiğin boyutlarında isteğe bağlı olarak değişmektedir.

Cam kumlama

Cam kumlama, camın dekoratif halde kullanımı için üretilen bir maddedir. Şık ve kaliteli bir görüntü sergileyen cam kumlama, genelde ofis ortamlarında, büyük holdinglerde kullanılmaktadır. Camın üzerine buğulu bir görünüm veren bu işlem ister dümdüz ister desenli ister firma adı, logo gibi yazılar yazılarak yapılmaktadır.

Bir camcı yardımı ile de uygulatabileceğiniz cam kumlama işlemi, özel cam kumlama folyosu ile sizin de kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir işlemdir.

Cam üfleme

Geleneksel bir hal olan cam üfleme sanatı, cama şekil, motif ve desenler verilmesini sağlayan, hayranlık bırakacak eserlerin ortaya çıkmasını sağlayan bir uygulamadır.

Büyük alışveriş merkezlerinde özel olarak mağazaları olan ve özellikle hediyelik eşya olarak da alınan bir ürün olan cam üfleme, kişiye özel olarak da üretilmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler