Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 kuralla öfke kontrolü nasıl yapılır?

Amacımızın öfkeyi yok etmek yerine kontrol etmeye çalışmak olduğunu bilmeliyiz. Bunun için makalemize bir göz atın!

Öfke Allah tarafından insan fıtratına tıpkı, sevmek, üzülmek, sevinmek, ağlamak gibi yerleştirilmiş olan bir duygu tepkimesidir. Tüm duygular gibi kontrollü olduğu zaman kişiye ve çevresine zararı olmayacaktır.

öfke_kontrolü.jpg

Dr. Charles Spielberger, öfkenin çoğunlukla dışarıya atılamayan, gerçek duyguların birikimi sonucu kişide patlama etkisi oluşturduğunu söylüyor. Hayatımızın gereği iş, özel hayat yahut çevresel birtakım nedenlerden dolayı sıklıkla öfkelenebiliyoruz.

öfke_kontrolüne_dikkat.png

En başında da söylediğimiz gibi, öfke insani bir duygudur ve yok edilmemeli ( edilemez) bir duygudur. Amacımızın öfkeyi yok etmek yerine kontrol etmeye çalışmak olduğunu bilmelisiniz. Eğer öfkenizin neyin tetiklediğini bulursanız onun sizi yeniden etkilemesini engelleyebilirsiniz.

öfke_derin_nefes_almak.jpg

  • Derin derin nefes alın

Alacağınız nefes Diyaframdan olsun, göğsünüzden alacağınız nefes sizi rahatlatmaz. Öfkelendiğiniz anda öfke kontrolü sağlayabilmek için sizi telkin edecek ve sakinleştirecek cümleler söyleyin, ‘’ Umursamıyorum, sakinim, boş ver ’’ gibi kelimeler sizi rahatlatacaktır.

uzaklaşmak.jpg

  • Uzaklaşın

Öfkelendiğiniz de ve öfke kontrolü yapamama gibi bir ortam oluştuğunda o ortamdan hızlıca uzaklaşın. Bu sizin ve çevrenizdeki kişilerin huzuru için çok doğru bir davranış olacaktır. Özellikle uzaklaşırken kendinizi huzurlu hissettiğiniz yerlere gitmeniz oldukça doğru bir davranış olacaktır.

öfke.jpg

  • Çözüm üretin

Bu daha çok trafikte kalıpta öfke krizi geçiren beylere olan bir tavsiyedir. Alternatif olarak her gün kullandığınız yol yerine yolunuzu değiştirin ve trafiğin daha az olabileceği yollardan gidin. Kendinizi trafikte kalmaya adapte etmeniz de öfkelenmemeniz için bir başka çözümdür.

Öfke-ve-Öfke-kontrolü.jpg

  • Soğukkanlı olun

Kimi zaman öfke, uzaklaşamadığımız veya kaçamadığımız nedenlerden dolayı olabilir. Öfkeli insanlar hemen sonuca odaklanıp, harekete geçme eğilimindedirler. Ne var ki bu sonuçların kimisi doğru olmayabilir. Çok ateşli bir tartışmanın içindeyseniz, ilk olarak sakin olmaya çalışıp tepkilerinizi kontrol altına almayı deneyin.

soğukkanlı.jpg

İlk aklınıza geleni söylemeyin. Karşınızdakinin veya diğerlerinin söylediklerini oldukça özenle dinleyip o şekilde cevap verin. Eleştiri karşısında savunmaya geçmeniz oldukça normaldir. Fakat savunma saldırıya dönüşmemelidir.

soğukkanlı_olun.jpg

İlk olarak muhatabınızın eleştirisini ifade etmesine izin verin, sorular sorun fakat iletişimin tartışma maduna girmesine müsaade etmeyin. Anacak, sakin kaldığınızda doğru bir iletişim kurabilirsiniz. Bunu sakın aklınızdan çıkartmayın.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler