Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuklarda okuma alışkanlığı kazandırmanızı sağlayacak yöntemler için doğru adrestesiniz!

Çocuklarda okuma alışkanlığı temeli aileden gelen ve öğretmenle devam eden bir işlemdir.

Okuma alışkanlığı hafife alınmadan kişinin ihtiyacı olarak algılanması gereken bir eylemdir. Yaşam boyu sürekli ve düzenli şekilde kitap okunmalı ve bu bir gıda gibi ihtiyaç olarak görülmelidir. Kişi bu eylemi alışkanlık haline getirdikten sonra kitap okumaktan zevk almaya başlayacaktır.

çocukta okuma alışkanlığı ustamgeliyor.jpg

Çocuklarda okuma alışkanlığı temeli aileden gelen ve öğretmenle devam eden bir işlemdir. Bunun için ailenin çocuğun okuma alışkanlığı oluşması için belli başlı maddeleri uygulaması gerekmektedir. Çocuklar ilk eğitimlerini aileden alır ve belli başlı ( olumlu veya olumsuz) alışkanlıklarına sahip olur.

çocuklarda okuma alışkanlığı.jpg

Örneğin; Adabı muaşeret kuralları, yeme içme kuralları, temel temizlik kuralları gibi okuma alışkanlığı da çocuğa temelden verilmelidir.  Çocuğa temelden verilen eğitim de ebeveynlerin sergiledikleri tutum ve davranış oldukça önemlidir. Bu davranışlar çocuğu olumlu ve olumsuz olarak etkilediği gibi okumaya olan yakınlığını da oldukça etkileyen etkenlerin başında gelir.

çocukta okuma alışkanlığı.jpg

Okumayan, çocuklarının okumasına destek ve teşvikte bulunmayan anne babanın çocuklarının okumadığından yana yakınmaları oldukça yersiz bir tutumdur. Çocuk eğitimi konusunda sabır ve istikrarlı bir emeğin gerektiği tüm uzmanlarca söylenen ve bilinen bir gerçek olup anne babaya özellikle temel eğitim de çok iş düştüğünü söylemektedir.

çocuk eğitimi ustamgeliyor.jpg

Bu dönem de anne babanın çocuğa göstereceği ilgi ve destek çocukta okuma alışkanlığı için oldukça sağlam bir temel atılmasına neden olacaktır. Okuma alışkanlığı gelişen bir çocuk diğer çocuklara nazaran çok daha geniş kapsamlı düşünme, çok daha hızlı algılama ve olaylara daha eleştirel baka bilme yeteneğine sahip olur.

çocuklarda okuma alışkanlığı ustamgeliyor.jpg

Çocuğa kazandırılacak okuma alışkanlığında ebeveynlerin eğitim düzeyleri ve meslekleri de oldukça önem taşıyan etkenlerdendir

çocuk gelişimi ustamgeliyor.jpg


Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için yapılması gerekenler

  • Çocuğunuz daha çok küçükken ona zaman ayırarak, çocuğun ilgi düzeyine ve yaşına uygun kitaplar okunabilir.
  • Ev içerisin de herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, hem de göz önün de olacak bir alana çocuğun ve evdeki diğer bireylerin dikkatini çekebilecek bir kitaplık dizayn edilmeli. Ev içerisin de sürekli televizyon izleniyorsa çocuktan kitap okuma alışkanlığı kazanması beklenmesi oldukça anlamsız bir istek olacaktır. Tam da bu yüzden evde sizin de içerisin de yer alacağınız okuma saatleri düzenleyebilirsiniz.
  • Kitap çocukların ilgi alanlarına göre ve çocuklarla birlikte seçilmelidir. Çocuklarla birlikte gün belirlenmeli ve önce bir kitap mağazasına gidilerek çocuğun da istediği bir kitap seçilmeli daha sonra çocuğun mutlu olabileceği çocuk eğitimi konusunda çocuğa katkı sağlayacak bir etkinlik yapılmalı.

Anne baba bu ve kendi üreteceği birçok yöntem ile çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmesi mümkündür.

https://www.ustamgeliyor.com/hizmetlerimiz/

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler