Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Okula başlayan çocuklarda sabah kahvaltısının kritik önemi

Uzmanlara göre günün kahvaltıyla başlaması, çocuklar için olması gereken ve verimlerini arttıran bir olgudur.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılına başladığımız bu günlerde öğrenciler büyük bir heyecanla yerlerini aldılar. Dersler, sözlüler, sınavlarla birlikte büyük sorumlulukların altına giren öğrenciler kısa sürede isteksizlik, bıkkınlık gibi duygulara kapılıyor.

sabah kahvaltısı.jpg

Ödev yapmak istemeyen çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiği, sağlıklı beslenmek için çocuğun beslenme çantası içerisine neler konması gerektiği gibi sorular ebeveynlerin kafasına karıştıran sorular içerisinde yer alıyor.

sabah kahvaltısı ustamgeliyor.jpg


Güne kahvaltı ile başlayan çocuklar

Uzmanlara göre günün kahvaltıyla başlaması, çocuklar için olması gereken ve verimlerini arttıran bir olgudur. Kahvaltı yapan çocuklar; gün içerisinde kendilerini daha zinde ve enerjik hissederler. Aktivitelere katılma olasılıkları yükselir, algıları açık olur.

hvaltı kahvaltı yerleri ustamgeliyorustamgeliyor.jpg

Aksine güne kahvaltı ile başlamayan çocuklar ise oldukça bitkin, uykusuz, verimsiz ve agresif olur. 8 ila 12 saat uykunun ardından güçsüz ve verimsiz düşen vücut, çocuğun öğrenme isteğini en aza indirir, halsizlik durumu oluşturur.

çocuklar için kahvaltı.jpg

Çocuğun sabah kahvaltı yaparken illa tüm kahvaltı çeşitlerini tüketmesi gerekmez, gün içerisinde ihtiyaç olacak kadar karbonhidrat, protein ve lif içermesi oldukça önemlidir. Proteinlerdeki enerji karbonhidratlar kullanıldıktan sonra devreye girer, gelişim ve büyümeyi destekler. Lif ise tokluk hissi vererek aşırı yemeyi engeller.

sabah kahvaltıları.jpg

Lif içeren besinlerden; Tam tahıllı ekmek, kepekli yulaf, esmer pirinç ve diğer tahıllar; meyve, sebze, baklagiller ve fındık çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Protein içeren besinlerden; Yağsız et, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, fındık çeşitleri, fındık ezmesi, pişmiş baklagilleri tercih edebilirsiniz.

Karbonhidrat içeren besinlerden; Bulgur, kepekli makarna, tam tahıllı ekmekler, kekler, meyve ve sebzeler, tam tahıllı gevrekleri tercih edebilirsiniz.

smoothie ustamgeliyor.jpg

Kahvaltı listesi örnekleri

Sebzeli omlet, tam buğday ekmeği, bir bardak evde sıkılmış portakal suyu.

Süt, buğday ekmeği, labne peynir, elma

Tam buğday çavdar ekmeği, peynir, domates, zeytin, meyve.

kahvaltı masası ustamgeliyor.jpg

Tam tahıllı kraker, peynir dilimleri, taze meyve.

Tam buğday ekmeği, fıstık ezmesi, meyve, yoğurt.

Tam tahıllı simit, beyaz peynir, dilimlenmiş taze meyve.

Kepekli dilim ekmek, küçük parçalar halinde kesilmiş az yağlı peynir, domates.

Tam buğday ekmeği, salam, çeçil peynir, domates, dilimlenmiş elma veya isteğe bağlı diğer meyveler.

 

 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler