Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yatak odası temizlerken bilmeniz gereken 4 pratik yöntem

Günlük ev temizliği, rutin yaşam sürecinde konforlu ve sağlıklı yaşanabilmesi için düzenli yapılan bir prosedürdür. Birde bunun dışında belli aralıklarda yapılan büyük ev temizlikleri vardır ve bunlar senede en az iki kez ilkbahar ve sonbahar (yaza ve kışa girerken) yapılır.

Bu kapsamlı ev temizliği elbette günlük ev temizliği gibi olmayıp evin büyüklüğü, iş yapma hızı ve evde kalabalık yaşanıp yaşanmaması ile bağlantılı olup ne kadar süre alacağı bu maddelerle doğrudan bağlantılıdır.

Büyük ev temizliği yaparken en fazla zaman alan bölgelerden biri mutfak bir diğeri ise yatak odasıdır. Bundan dolayı ev temizliği yapmaya başladığınızda ilk olarak bu iki bölgeden biri ile işe koyulmalısınız. Bu sayede iki zorlu bölgenin bitimi sayesin henüz enerjinizi tüketmeden hızlı ve kuvvetli şekilde temizliğin zorlu kısımlarını bitirerek geri kalan büyük ev temizliği ile çok zaman kaybetmeden başa çıkabilirsiniz.

Bu yazımızda sizlere adım adım ev temizliği yaparken yatak odası dip köşe nasıl temizlenir ve temizlik sırasında hangi pratik bilgilerden  yararlanabilirsiniz sıralayacağız.

Yatak odası temizliği yaparken nereden başlamalıyım?

Ev temizliği içinde başlı başına bir süreç olan yatak odası temizliği, gerekli olan tüm hassasiyetin gösterilmesi gereken bölgeler içinde yer almaktadır. Bu bölgede işe ilk olarak  tüm nevresimlerin değişmesi ile başlayabilirsiniz. Yatağın tüm nevresimleri değiştikten sonra temizlik yapılacak olan alanda yani yatak odası ilk olarak perde halı ve benzeri tüm örtülerinden arındırılmalıdır. Halısı evin diğer halıları ile yıkatmaya, perdesi çamaşır makinasına ve nevresimlerde yıkanmaya gittikten sonra en uğraştırıcı ve zaman alıcı olan bölgeye yani gar dolabın düzenlenmesi, ayıklanması, silinip tekrar yerleştirilmesi gibi  işlemlere başlanmalıdır.

İlk olarak yapılacak işlem gardolabındaki eşyalar içinden hangisinden hangilerinin kullanılıp, hangilerinin kullanılmayacağını belirlemeniz gerekecektir. Dolabınızda yer alan, sonra kullanırım, hatırası var, zayıflarsam giyeceğim diye beklettiğiniz tüm giysileri elemekle işe başlamalısınız.

Gardolabında elediğiniz tüm giysileri (giyilecek kadar iyi olanları) bir koliye yerleştirerek ikinci eşya kabul eden derneklere verebilir, diğer kısmını da geri dönüşüme yollayabilirsiniz. Geri kalan giysilerinizi dolaba yerleştirmeden önce gar dolabın içini temizlik başlamadan önce hazırlamış olduğunuz ılık deterjanlı su  ve mikrofiber bez yardımı ile silmelisiniz. Deterjanlı su ile temizliği yapılan gardolabınızı son olarak da duru su yardımı ile sildikten sonra kapakları açık bir şekilde kurumaya bırakın.

Yatak odası temizliği yaparken dolap içleri nasıl yerleştirilmeli?

Yatak odası temizliği sırasında en hassas konulardan biri gardolabın yerleştirilmesidir. Bu işlemin bilinçsiz yapılması işin uzamasına, görüntünün karmaşık olmasına neden olacaktır. Oysa şimdi vereceğimiz püf noktaları göz önünde bulundurarak yapacağınız dolap yerleştirme teknikleri sayesinde dilediğiniz gibi kısa sürede işinizi bitirmiş ve muntazam bir dolap içi elde etmiş olacaksınız.

İlk olarak işe ayıklamadan ve fazlalıklardan kurtulmakla başladık, zaten azalan giysileri bir de düzenli şekilde yerleştirdikten sonra geriye zorlayıcı bir iş kalmıyor.

  • Yatak odası temizliği sırasında zaten elenen giysilerinizden geriye kalan kıyafetleri iki kısma ayırın. Ütülenip alınacak olanlar ve katlanacak olanlar. Bunlardan ilk olarak katlanacak olanları yerleştirmekle işe başlayın.
  • Giysilerinizi katlayarak yerleştirirken dikkat etmeniz gereken  unsurların başında ilk olarak en sık giydiğiniz bluz, pantolon, kazakların üst rafta diğerlerinin ise daha alt raflarda olması gerektiği gelmektedir. Günlük olarak sık kullandığınız giysilerin üst katlarda olması sık kullanmadığınız giysilerinizin katlarını bozmadan dolabınızı kullanmanızı sağlayacaktır. Bu sayede dolabınızın düzeni kolay kolay bozulmayacak ve sık sık dolap düzenlemekle uğraşmayacaksınız.
  • Dolap düzeninizi askılıklarda da tıpkı katladığınız giysilerinizin mantığında yapmalısınız. Sıklıkla giyinmeyi tercih ettiğiniz giysilerinizi gardolap içinde daha ön taraflara asarak hızlıca alabilme olanağı sağlarsınız. Böylece yine fazla kalabalık olmadan giysilerinizi kullanabilirsiniz.

  • Dolap içine küçük ayırıcı kutucuklar alarak da çoraplarınızı, eşarplarınızı, atlet ve iç çamaşırlarınızı kolayca yerleştirebilir ve böylece dolap içindeki kalabalığı önlemiş olursunuz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler