Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahar temizliği yaparken hangi püf noktalardan yararlanabilirim?

Bahar temizliği nedir? Bahar temizliği nasıl yapılır gibi bir çok sorunun yanıtını bulabileceğiniz yazımızda yapmak istediğiniz temizlik işleminin yalnızca ev temizliğinden ibaret olmadığını, bu işlemin sayesinde kış aylarından kalan evdeki ölü toprağından kurtulup ev içinde büyük bir yenilenmenin uygulanacağını söyleyebiliriz.

Uzun, karanlık ve içe dönük kış aylarının bitmesi, kuş cıvıltıları ile, rengarenk çiçekli bir araya gelmesi Baharın geldiğini müjdeliyor. Bu durum hem kişilerin psikolojik bir ferahlığa kavuşması hem de evdeki kış kasvetinin atılarak yazın ferahlığına kavuşması anlamına geliyor.

Bahar temizliği nedir?

Bahar temizliği yukarıda da bahsettiğimiz gibi kış aylarının karartısından evlerin ve dolayısı ile insan ruhunun arınarak yaz aylarının cıvıltısını, ferahlığını evlere yansıtmaktır. Ev içinde yalnızca temizliği değil, tamirat, tadilat, boya badana ve evdeki fazlalıklardan arınma gibi birçok işlemin yapılması ev dekorasyonunda büyük değişime gidildiği hissini vermektedir.

Her yıl hemen hemen tüm Türk ev hanımının Nisan-Mayıs aylarında  yaptığı dip-köşe temizlik olarak kabul edilen Bahar temizliği, çoğu zaman temizlik şirketinden destek alınarak tamamlanıyor.

Örneğin; Cam silme, halı yıkama, koltuk yıkama ve benzeri ağır temizlik işlerinde ev hanımlarının veya çalışan ev kadınların temizlik şirketlerinde hizmet veren temizlik personelleri tarafından hizmet satın alarak işlerin çok daha hızlı bitmesi sağlanmaktadır.

Birçok kişinin ortak sorunu olan güvenilir ve kaliteli bir temizlik şirketi tarafından hizmet alma çabası, kişilerin birçok farklı yerde firma arayışına girmesine ve bundan dolayı hem zamandan hem de emekten kaybetmesine neden oluyor.

Ustamgeliyor.com sitesi olarak ev temizliği, koltuk temizliği, ütü yapma, halı yıkama, kuru temizleme, ofis ve işyeri temizliği, inşaat sonrası temizlik, apartman temizliği gibi birçok kategoride hizmet vermekteyiz.

Türkiye çapında hizmet herhangi bir sektörde hizmet almak isteyen kişiler web sitemize giriş yaparak ‘’ev temizliği’’ yahut istedikleri diğer kategorilere tıklayarak talep oluşturuyorlar. Bu sayede sistemde hizmet veren güvenilir temizlik firmaları/temizlik personelleri tarafından fiyat teklifi alınarak istenilen istediğiniz teklifi kabul edebilir, istediğiniz firma/kişi tarafından hizmet alabilirsiniz.Oturduğunuz yerden istediğiniz gibi tecrübeli temizlik personellerine ulaşabilmenizi sağlayan web sitemiz, bahar temizliğini kısa sürede bitirerek ferahlığın ve yeniliğin keyfini sürmenize olanak sağlamaktadır.

Bahar temizliği nasıl yapılır?

Bahar temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı kişilerin temizlik anlayışları, alışkanlıklarına göre değişsede ideal ve olması gereken belli başlı ilkeler bulunmaktadır.

  • Bahar temizliğinde işe ilk olarak boya badana yapılacak olan alanlardan başlamanız gerekmektedir. Boya badana işlemi ile evin baştan ayağa yenilendiğini göreceksiniz. Bahar temizliğinde ilk olarak uygulanan boya badana işlemi sayesinde kış aylarından kalan karamsarlığın yok olmasını sağlayan büyük etkenlerin başında gelmektedir. Bahar temizliği için yapılacak olan boya badana işinin en iyi şekilde yapılması için bu işlemi profesyonel olan kişilere yaptırmaya özen göstermelisiniz. Amatör kişilerce yapılacak olan boya badana işlemi, istediğiniz gibi bir sonuca ulaşamamanızı ve istediğiniz temiz ve ferah görüntünün oluşmamasını neden olmaktadır.

  • Bahar temizliğine boya badana ile başladıktan sonra diğer adım ise mutfak alanında yapılacak olan temizlik işlemidir. Mutfak temizlik sırasında en uğraştıran alan olacağı için ilk olarak başlamanız gereken alanların başında gelir. İşe mutfaktaki kalabalığı hafifletilmesi ile başlamanız gerekmektedir. Sonra kullanırım, bir gün işime yarar, hatıra vs. diye dolap içlerinde beklettiğiniz tüm gereçleri mutfağınızdan ve hatta evinizden çıkartmalısınız. Çıkardığınız gereçleri ister ihtiyaç sahiplerine verin, ister geri dönüşüme yollayın ancak mutfağınızdan çıkarın. Fazlalıkları eledikten sonra mutfağın tüm dolaplarını boşaltmak yerine her dolap içini boşaltın o dolabı silip yerleştirin. Böylece fazlaca dağılmayacak ve hızlı bir şekilde temizlenecek bir mutfak temizliğini yapmış olursunuz. Bahar temizliğinde oldukça önemli bir yere sahip olan mutfak işinde diğer bir işlemin ise kalın olan perde ve halılardan kurtulmanız olacağını söyleyebiliriz. Kış aylarını anımsatan kalın perdeler, halılar mutfağınızdan çıkarak yerini ince kilim ve tek kanat ince tülün alması şarttır. Bu sayede ferah bir ortamın olması kaçınılmaz olacaktır. Mutfak dolap içlerini bulaşık makinası içinde yıkayıp o sırada dolap iç ve dışını silip hızlıca yerleştirme işlemini yaparak tüm dolapların temizliğini halledebilirsiniz. Daha sonra buzdolabının fişini çekip içini boşaltıp silerek bu işleminde bitmesini pratik bir şekilde bitmesini sağlayabilirsiniz. Mutfağın temizlik işlerini bitirdikten sonra, halı ve perdenin de yaz moduna alınarak gereksiz olan tüm fazlalıklar çıkarıldıktan sonra belki de en çetrefilli bölge olan mutfak temizliği bitmiş olacaktır.

  • Mutfak temizliği yaptıktan sonra ise temizlikte mutfaktan sonra en çok zaman alan bölge olan yatak odası temizliği yapılmalıdır. Yatak odası, dolap içleri, baza altı halı ve perdeleri ile zaman alan bir odadır. Yatak odası temiliğinde işe ilk olarak dolap içlerinde yıkanması gerekenlerin ve kullanılamayacak olan giysilerin ayıklanması ile işe başlanmaktadır.
    Tıpkı mutfak temizliğinde olduğu gibi ‘’sonra giyerim’’, ‘’zayıflarsam kullanırım’’ diyerek dolapta beklettiğiniz her parçayı dolabınızdan çıkararak geri dönüşüme yahut belli derneklere vermelisiniz. Bahar temizliği sayesinde işe yaramayan ve ancak dolabınızı gereksiz yere işgal eden parçaların  dolabınızdan çıkarak işe yaramasını sağlayabilirsiniz. Dolap içleri boşalarak silinir, çıkacak olan giysiler çıkar, kalacak olanlar kalır ve yerleştirilir. Yıkanacak olan yatak örtüleri yıkanır, kalın halılar çıkartılarak ince, yazlık kilimler takılır, perdeler yıkanır. Son işlem olarak cam silinerek yıkanan perde asılır ve Bahar temizliğinde en çok zaman alan ikinci bölge ‘’yatak odası temizliği’’ de biter.

  • Bahar temizliğinde mutfak temizliği, yatak odası temizliği gibi zaman alan ve uğraştıran iki odanın temizlenmesi ile sıra diğer bölgelerin dip-köşe temizliğine gelir. Bu alanlarda yapılacak işlem ise şu şekildedir; evdeki değişecek kalın halıların hepsi değişir (temizlik bitince serilir) yıkanması gereken halıların hepsi halı yıkama şirketine verilir. Evin tüm camları silinir. Yıkanması gereken tüm koltuklar makina yahut temizlik personeli yardımı ile yıkanır. Tüm mobilyaların iç ve dışları silinir. Yapay çiçekler yıkanır ve kaldırılır. Yerlerini bahar aylarında açan canlı çiçekler alır.
    Fazla olan tüm aksesuarlar kaldırılır. Bahar temizliği sırasında yapay çiçeklerin yerini canlı ve renkli çiçekler alır. Tüm duvarlar boyandıktan sonra evin camları silinip perdeleri yıkandıktan sonra yıkanan koltuklar ve silinen tüm mobilyalardan sonra yerler köşe bucak silinir. Son işlem olarak ise tüm kilimler serilerek Bahar temizliği yapılır ev yaz ayına ferah, dinamik ve temiz bir giriş yapılır.

Bahar temizliği için temizlik personelinden nasıl hizmet alabilirim?

Bahar temizliği rutin ev temizliği gibi olmayıp, çok daha kapsamlı bir işlemdir. Bu alanda yapılacak olan temizlikte ev hanımlarından ziyade çalışan kadınların oldukça zorlandığı da oldukça açıktır.

Çalıştıkları için kapsamlı bir bahar temizliğine fırsat bulamayan kadınlar, temizlik personellerinden hizmet satın alarak olması gereken tüm temizlik işini yaptırmaktadırlar. Eğer sizde bu alanda bir hizmet almak istiyorsanız orda burda güvenilir ve deneyimli temizlik personeli aramayı bırakıp, ustamgeliyor.com sitesinden ücretsiz ve pratik bir şekilde talep oluşturabilir, talebinize alacağınız fiyat teklifleri sayesinde istediğinizi tercih ederek temizlik işinizi kolayca yaptırabilirsiniz.

En çok çalışan kadınların aldığı ev temizliği hizmetinden ev hanımları ve yaşlı kişilerin de yararlandığı bilinmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler