Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ten rengine uygun ruju seç sende doğal görün!

Ruj seçerken yapacağınız bir hata ile tüm makyajınızı mahvedebilirsiniz.Ruj seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler şöyledir;

Ruj seçimi yaparken oldukça dikkatli davranmanız gerekmektedir. Ruj seçerken yapacağınız bir hata ile tüm makyajınızı mahvedebilirsiniz.  Ruj seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler şöyledir; diş, ten, saç, göz renkleri seçeceğiniz rujun rengini belirlemektedir. Bu tıpkı esmer kadınlara özel saç boyası renkleri, beyaz tenli kadınlara göre saç rengi olması, kumral tenli kadınlara özel saç renkleri olması gibidir.

ruj_secimi_yaparken_nelere_dikkat_etmeli_.jpg

Ten, göz, saç renginize göre ruj seçerken yapacağınız doğru seçim ile hem makyajınızın tamamına uyum sağlamış hem de daha canlı bir görünüme sahip olmuş olacaksınız.

ten-rengine-gore-ruj-nasil-secilir_.jpg


Ruj
diğer makyaj malzemelerine nazaran en çok cildimize temas etmenin dışında ağzımıza direk girebilme özelliği taşıyan bir makyaj malzemesi olup seçimine oldukça dikkat edilmelidir. Merdiven altı diye tabir edilen ürünlerin asla kullanılmaması ve seçilen makyaj malzemesinin tercihen doğal üretilen ürünlerden seçilmesi gerekir. Bulunamıyorsa malzemeler bilindik iyi bir markadan tercih edilmelidir.

dudak_renkleri.jpg

Ten renkleri kendi içerisinde 5 bölüme ayrılmaktadır. Bu ten renkleri ile uyum sağlayan ruj renklerini kullanmak hem daha doğal bir görüntüye sahip olmanızı sağlar hem de daha şık görünmenize yardımcı olur. Beş bölüme ayrılan ten renkleri şöyledir; açık ten, çok açık ten, orta ten, koyu ten, çok koyu ten.

ten_rengine_göre_ruj.jpg


Çok açık-açık ten rengi

Bu ten rengine sahip kadınlar açık pembe ve turuncu renkler kullanabilirler. Yalnızca açık ve çok açık tene sahip kadınlardan dolgun dudağa sahip kadınlar koyu tonları tercih edebilir (kırmızı, bordo). Fakat ince dudaklara sahipseniz mutlaka açık tonlarda parlak bir ruj kullanmalısınız.

nude-makyaj-nasil-yapilir.jpg


Orta-buğday ten rengi

Orta ve buğday ten rengi kadınların kızıl, kiremit rengi, pembe ve turuncu tonlarını kullanabileceğini söyleyerek, her iki tona da yatkın oldukları için iki kısmın da renklerine hâkim olabileceklerini söylemeliyiz.

koyu_ten_ruj_secimi.jpg


Koyu ve çok koyu ten renkleri

Koyu ten rengine sahip kadınların kaçarak uzaklaşması gereken ton açık ruj renkleri olup asla kullanmamaları gerekir. Oldukça çiğ ve yapmacık bir ifadeye bürünmelerini sağlayan açık ruj renkleri yerine kahverengi ve kahverengi tonlarını tercih edebilirler. Dolgun dudaklara sahip esmer kadınlar kırmızı, bordo gibi renkleri de kullanabilirler.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler