Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Tavşan beslemek isteyenlerin bilmesi gereken hususlar

Tavşan beslemek dikkat ve ilgi gerektirir. Dağınıklık sorunu yaşıyorsanız tavşan beslemek bu sağlık sorununa faydası olacaktır.

Öncelikle evde bir hayvan beslemek gibi bir karar verdiyseniz, bu hayvan türünün ne olduğu önemli değil, o hayvana uygun yaşam alanı sağlamalı, hayvanın alışkanlıklarına ve yaşam tarzına saygı göstermelisiniz.O hayvanı evinize almakla, ona ‘’birlikte yaşam’’ teklifi sunmuş olursunuz. Bundan dolayı, onu kendi özellikleriyle birlikte evinize aldığınızı unutmamalısınız.

tavşanlar.jpg


Evde tavşan beslemek için yapılması gerekenler

İlk olarak bir tavşan beslemek için karar vermeden önce bu konu hakkında geniş çaplı bir araştırma yapmalısınız. Bu durum sizin yapabileceğiniz bir iş mi değil mi emin olmalısınız. Örneğin; tavşanınızın bulunduğu oda da mobilya tarzı ahşap, plastik tarzı eşyalar varsa bu hayvan doğası gereği, o eşyaları kemirmeye başlayacaktır. Bundan dolayı, tavşan evde tamamen serbest bıraka bilinecek bir hayvan değildir. Bundan dolayı tavşanın alışkanlıklarına uygun bir yaşam alanı dizayn etmeniz gerekecektir.

tavşan_.jpg

Aksi takdirde tavşan, kendisine uygun olmayan eşyaları kemirmeye başlayacak ve hem kendi sağlığına hem de eşyalarınıza zarar verecektir. Yani evin içerisinde tamamen serbest dolaşacak bir hayvan istiyorsanız, tavşan beslemek size uygun olmayabilir.

esya_kemiren_tavşan.jpg

Eğer tavşan beslemek konusunda kesin kararlıysanız evde tavşan için bir oda ayırmalı veya onun için büyük bir kafes almalısınız. Tavşanın bir kafes hayvanı olmamasından dolayı eğer kafeste besleyecekseniz de gün içerisinde 1-2 saat mutlaka evde gezmesine izin vermelisiniz.

tavşan_bakımı.jpg

Tavşanlar oldukça sosyal hayvanlardır ve uzun süreli yalnızlık onlar için hiç de iyi bir yaşam değildir. Tıpkı insanlar gibi uzun süreli yalnızlıktan hoşlanmazlar. Yani bu demek oluyor ki tavşanların uzun süreli kafeste kalmaları, insanların uzun süre kafeste yaşamasıyla eş değerdir.

tavşan.Jpeg


Tavşanlar için kulübe yapmak doğru mu?

Evde besleyeceğiniz tavşanınız için, içerisinde yaşayacağı uygun bir kulübe yapmanız yahut kafes kullanmanız tavşanınızın kendisini ev içerisinde huzurlu ve güvende hissetmesini sağlayacaktır. Ancak tavşanınızın sürekli büyüyeceğini göz önünde bulundurarak bir kafes tercih etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

tavşan_evde_nasıl_bakılır.jpg

Ayrıca yer ile bir olan tavşanlar için tercih edeceğiniz yuvaların ızgaralı telli olması dışkı ile temas etmemesine neden olarak çok daha rahat yaşamasını sağlayacaktır.

bebek-tavsan.jpg

Hayvan bakımında her hayvanın kendine has bir yaşam alanı olmalıdır. Tavşan beslerken de kafes için dikkat etmeniz gerekenler arasında; sıcaklık ortamının 8 ila 24 derece arasında olması gerekmektedir. Birebir güneş ışığına maruz kalmaması, her zaman bol su ve saman bulunması, havanın tuvaletinin temiz olması ve gün aşırı değiştirilmesi gerekir. Aynı zamanda kafes içerisinde kemirebileceği oyuncaklar olması, kaçıp, koşu, saklanıp, kemirebileceği karton ve oyuncaklar olması ve ayrıca tuvalet alışkanlığı edinebilmesi açısından tuvaletinin yerinin değiştirilmemesi de yine tavşan beslerken dikkat edilmesi gereken ana unsurlardandır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler