Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Süs Havuzu Nasıl Olmalı?

Bahçelere ayrı bir güzellik katan süs havuzu ne dir ve nasıl olmalıdır?

Süs havuzu nasıl olmalı sorularında en doğru cevapları Ustamgeliyor sayfamızda bulacak ve bu konuda ücretsiz teklif alabilirsiniz.

Süs havuzu nasıl olmalıdır?.jpg

Süs Havuzu Nedir?

Son zamanlarda bahçeli evleri bulunan pek çok kişi peyzaj yaptırırken bahçelerinde daha keyifli zamanlar geçirmek için süs havuzu yaptırmak isterler. Süs havuzu yaptırılmak istenilen ortama uygun şekilde tasarlanmış küçük havuzlardır. Kullanım alanında artış oldukça çok daha farklı çeşitleri tasarlanır ve üretimi yapılmaktadır. Özellikle ışıklı ve dans eden görseller ile süslendiği zaman havuzlara çok daha farklı bir hava katmaktadır. Hem görünüm bakımından hem de insanların karşısında oturduğu zaman kendini dinlediği çok şık olan bu tarz havuzlar çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ustamgeliyor sayfamızı ziyaret etmeniz durumunda en güzel süs havuzlarını göreceksiniz.

shutterstock_286399001.jpg

Süs Havuzları Nerelerde Kurulur?

Süs havuzları özellikle halka açık yerlerde, alış veriş merkezleri, restaurant, apartmanlar ya da site girişlerinin yanı sıra bahçeli evlerin bahçesine ve hastanelerin girişlerine de yapılmaktadır. Ayrıca süs havuzu park ve bahçelerde de yapılmaktadır. Çok daha görünün bakımından şık bir görüntüsü olan süs havuzu ile fabrika bahçelerinde de rastlamak mümkün olmaktadır.

shutterstock_562820542.jpg

Süs Havuzu Çeşitleri

Süs havuzları yapılışına ve süslerine göre pek çok çeşitlere ayrılmaktadır. Normal havuz olarak yapılan bu tarz havuzlar fıskiyeler ile süslendiği zaman dans eden ve çok farklı renkli desenlerde süslemeler yapılarak bir çok çeşit meydana gelmektedir. Ayrıca dans eden fıskiyeler için müzik eşliğinde olması mümkün olmaktadır. bu tarz yöntemler de havuzlara ayrı bir hava ve eğlence katmaktadır. Havuz yapımı sırasında farklı olarak yapay şelaleler eklenebilir ve bu şekilde çok daha farklı süs havuzları elde edilmiş olunur. Bu şekil olan süs havuzlarında su sesinin vermiş olduğu rahatlık ve huzur sadece yapay şelaleler sayesinde olmaktadır.

Yapay şelale bulunan süs havuzları genel olarak cafe ve restaurantlarda görmek mümkün olmaktadır. bir başka süs havuzu çeşidi ise misinalı perde şeklinde duvara monte edilmiş suyun bir ahenk şeklinde akmasına yardımcı olan türdür. Burada suyun karşısına oturup akan suyun vermiş olduğu huzur ve serinliği içinizde hissedebilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgiye sahip olmak için Ustamgeliyordan yardım alabilirsiniz.

shutterstock_136383902.jpg

Süs Havuzu Nasıl Olmalıdır?

Süs havuzu yapmanın en kolay yolu hazır havuz astarı kullanmaktır. Bu konuda yaptırmak istediğiniz havuzun boyuna ve durumuna göre en uygun hazır havuz astarı çeşidini seçmeniz gerekir. Süs havuzlarında daha şık bir görünüm kazanması için harpuşta taşları dizilmiştir. Harpuşta taşları dizilirken taşlar astarın uçlarının üstüne yerleştirilmemelidir. Çünkü taşlar astarın yırtılmasına neden olabilir. Ayrıca süs havuzunun yapılacağı yer çok daha dikkatli bir şekilde seçilmelidir.

Havuzların çok fazla güneş ışığına maruz kalmaması gerekir. Bu neden ile en azından günün belli bir zamanında gölge olan bir yerin seçilmesi en doğru karar olacaktır. Hatta havuz doğrudan bir ağaç altına inşa edilmemesi en önemli bir husustur. Çünkü kazı işlemleri ağacın köklerine zarar verebilir ya da ağaçtan düşen yapraklarda bulunan bakteriler havuzda bulunan su ile karışabilir. Ustamgeliyor da süs havuzları hakkında her şeyi en oğru şekilde bulabilir ve bu işlerin ustaları ile tanışma imkanına sahip olabilirsiniz.

shutterstock_612827729.jpg

Süs Havuzu Bakımı Nasıl Olmalı?

Süs havuzu meydana geldikten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de havuz bakımı ve temizliğidir. İlk olarak tabana döşenmiş olan muşambayı delecek maddelerin suyun içine girmemesi gerekir. Eğer muşambada delik açıldığı zaman doldurmuş olduğunuz su toprağa karışacak ve bu tarz havuzları en başından düzenlemek zorunda kalacaksınız. Süs havuzunun suyu düzenli olacak bir şekilde değiştirilmelidir. Aksi durumda yosun bağlayacak ve çok daha kötü bir koku meydana gelmesine neden olacaktır.

shutterstock_572819767.jpg

Süs Havuzu Modelleri

Süs havuzları modelleri arasında en çok tercih edilen bahçe havuzu modelidir. Özellikle villalar için son derece uygun olan bu havuz modeli en çok villa fiyatlarının normal villalara göre daha fazla olmasına neden olmaktadır. Süs havuzu yaptırmak istediğiniz zaman hem en kaliteli malzemeler konusunda hem de havuz ustaları ile ilgili tüm bilgilere Ustamgeliyor sayfasını ziyaret ederek bulma şansına sahip olabilirsiniz.

shutterstock_82873381.jpg

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler