Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sonbaharla gelen boğaz ağrısına evde doğal çözüm

Sonbahar ve kışın kapıya dayanmasıyla çoğalan boğaz ağrıları, başlangıçta tedavi edilmediği sürece bakteriyel enfeksiyona dönüşmektedir.

Sonbahar ve kışın kapıya dayanmasıyla çoğalan boğaz ağrıları, başlangıçta tedavi edilmediği sürece bakteriyel enfeksiyona dönüşmektedir. En başından alacağınız önlemlerle buna engel olmak elbette mümkündür. Fazla vakit harcamadan hazırlayabileceğiniz, ağrılarınızın dinmesine ve tedavi etmeye yarayan karışımlar sırayla şu şekildedir:

tuz biber su.jpg


Tuz, Biber, Su

Boğaz ağrısının en sık sebeplerinden biri enfeksiyonlar, yani virüslerdir. Tuzlu su ile yapacağınız gargara hem boğaz ağrısına iyi gelmekte hem de mikropların yok olmasında yardımcı olmaktadır. Örneğin; bir bardak su içerisine dolu bir çay kaşığı tuz atarak karıştırın ve bu su ile gargara yapın.  Bu işlem oldukça kolay ve rahatlatıcıdır. Bunun yanı sıra acı biberin içinde yer alan ‘capsicum’ isimli madde ağrıyı azaltarak iltihap oluşumunu engellemektedir. Bir bardak su içerisine acı biber yahut acı biber sosu atarak da ağrınızı hafifletebilirsiniz.

bal limon.jpg


Bal/Limon /sıcak su

Ballı, limonlu çay büyüklerimizin de sıklıkla kullandıkları çözümlerdendir. Yıllardır var olan ve popüler olan bal, çay, limon karışımı hazırlanış olarak da oldukça kolaydır. Boğaz ağrıları için bir bardak sıcak suya 1 limon suyu, 2 tatlı kaşığı bal ekleyerek hafif soğutun ve yavaş yavaş için. Bu çay sayesinde boğaz ağrınız yatışırken tıkalı olan burun kanallarınızda açılacaktır.

tuz ılık su karbonat.jpg


Tuz/ Ilık su/ karbonat

Yine boğaz ağrısı gargara yardımıyla azaltmak ve hatta tamamen yok etmek için karbonatı kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı karbonat ile yarım çorba kaşığı tuzu çay bardağındaki ılık suya dökerek karıştırın ve bu karışım ile gargara yapın. Bu gargarayı gün içerisinde birkaç kez uygulamanız boğaz ağrınızın hafiflemesi için oldukça hızlı bir çözüm olacaktır.

buhar makinası.jpg


Kuruluk

Boğaz ağrılarının en büyük nedeni virüsler olsa da, havanın kuru oluşu da boğaz da tahribata yol açmaktadır. Bu kuruluk ise boğazdaki ağrılara neden olan önemli faktörlerdendir. Buhar uygulaması soğuk algınlığı ve sinüzit tedavisinde boğaz ağrısını yatıştırmak için kullanılan bir çözümdür.

kış besinleri ustamgeliyor.jpg

Bulunduğunuz mekânın nemli olmasına ve nemlendirmek için gerekenlere özen göstermeniz, kuru hava çözümü için evinizde nemlendirici buhar makineleri kullanabilirsiniz. Yahut evinizin içindeki kaloriferlerinin üzerine ağzı açık olan kâselere su koyarak da odanızın havalanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler