Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Limon hakkında bilmeniz gereken 4 faydalı bilgi

Limon içerisinde bulunan C vitamini, serbest radikal hasarlarıyla mücadele ederek cildin korunmasını sağlamaktadır.

Limonun içerdiği çeşitli vitamin ve minerallerden faydalanmak için, güne ılık limonlu bir su ile başlamanız oldukça akıllıca olacaktır. Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri olan limonlu su, aynı zaman da kaliteli beslenmeniz için oldukça önemli bir besin kaynağıdır.

limonlu tarifler ustamgeliyor.PNG

Düzenli tüketimi ile vücutta mucizevi bir etkiye sahip olan limonun faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

limon ustamgeliyor.jpg


Zayıflatan iksir

Limon, su ile karıştırarak içildiği taktirde iştahınızın azalmasını sağlayacaktır. Uzman diyetisyenler tarafından önerilen limon, diye yapanın dostu olarak adlandırılmaktadır. Yemek yemeden önce bir bardan limonlu su içildiği taktirde midenin dolmasına yardımcı olmaktadır.

limonun zararları ustamgeliyor.jpg

Sabah kahvaltıda portakal suyu veya kahvenin yerine limonlu su içmek hem daha sağlıklıdır hem de kalori açısından sizin için en doğru tercih olacaktır.

limon ustamgeliyor.png

250-300 ml su içerisine bir adet limon sıkarak hazırlayacağınız limonlu suyu, tercihe bağlı olarak soğuk, sıcak veya ılık olarak gün içerisinde tüketebilirsiniz.

limonlu tarifler.jpg


Hastaların şifası

Limon içerisindeki C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile oldukça meşhurdur. Buna ilave olarak limonlu suyun faydalarından biri de enfeksiyonu önlemede yardımcı olmasıdır. Limonda bulunan kimyasallar, vücudunuzu hastalıklardan korumaya yardımcı olacak antioksidan özelliğine sahiptir.

limon.jpg


Kolay sindirim sağlar

Limon ve limonlu suyun diğer bir faydası ise sindirimi kolaylaştırmasıdır. Limon içerisindeki flavonoid’leri, gıdayı eritmek için midedeki asitlere yardım ederek sindiriminizi kolaylaştırıyor. Mide içerisindeki asitlere yardım ederek sindirim sistemini kolaylaştırıyor.

limonun zararları.jpg

Mide içerisindeki asit, zaman içerisinde azalarak sindirime yardımcı olacak gıdaların tüketilmesine ihtiyaç duymaktadır. Suyun içine limon dilimleyerek içerseniz limonun hamur ve kabuğunda bulunan lifin bazı faydalarından da yararlanabilirsiniz. Yapılan araştırmalarda lifin sindirime ve sağlığa oldukça faydalı olduğu ortaya konulmuştur.

limonun faydaları ustamgeliyor.png


Gençlik iksiri

Limonun içerisinde bulunan C vitamini cildinizin elastikiyetini korumasına da destek olmaktadır. Yine bu konuda yapılan araştırmada, C vitamini tüketimi, ciltteki kırışıklıkları azaltmada oldukça etkili olduğu ortaya çıkmıştır.

limonun faydaları.jpg

Limon içerisinde bulunan C vitamini, serbest radikal hasarlarıyla mücadele ederek cildin korunmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra su içerisinde bulunan hidratasyon cildin daha ince kalmasını ve genç görünmesini sağlıyor.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler