Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Son yılların en fazla tercih edilen 4 dekorasyon tarzı açıklandı…

Yapılan bir araştırmaya göre son yılların en sık tercih edilen dekorasyon stili şöyle:

Evinizi baştan dekore etmeye karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken mobilya bakmak değil, kendinize uygun, ruhunuza hitap eden bir dekorasyon tarzı bulmak olmalıdır. Yüzlerce dekorasyon tarzı arasından günümüzde en fazla tercih edilenleri inceleyecek olursak mutlaka kendinize uygun bir tarz bularak, karar vermiş olduğunuz dekorasyon tarzına uygun mobilya bakmanız çok daha doğru sonuca ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

modern dekorasyon-stili.jpg

İşte en sık tercih edilen 4 dekorasyon stili :

  • Modern dekorasyon stili

Modern dekorasyon stilinin tarihçesine baktığımızda 20. Yüz yılın ortalarında çıkan ve günümüze kadar oldukça sevilerek kullanılan bu stil, ana fikir olarak konforu baz almaktadır. Ana fikrinin konfor olması, kalabalık olmayan ve gösterişten uzak bir estetiğin yaşam alanlarına yansıtılması çoğunlukla rahat ve sadeliği seven kişilerin tercihi olmaktadır.

dekorasyon-modern-.jpg

Mobilyalarda ise belirgin hatları olan, gösterişten uzak yumuşak ve şık renklere sahip parçaların kullanıldığı görülmektedir. Evinde olmasını istediği özelliğin en başında rahatlık geliyorsa bu tarz tam da size hitap ediyor demektir.

rustik-dekorasyon.jpg

  • Rustik dekorasyon stili

Estetiğin ve doğallığı bir arada görmekten hoşlananlar için rustik dekorasyon tarzının inanılmaz bir çözüm olduğunu söylemek mümkündür. Oldum olası dişlenmiş taş, ahşap gibi parçaların ilginizi çekiyor olması ruhunuzun hep rustik tarza ait olduğunu göstermektedir. Bu tarz daha çok fiks ve fabrikasyon mobilyalardan hoşlanmayan kişilerin tercihi olarak da bilinmektedir. En göze çarpan özelliklerinden bir ise mobilya ve iç mimari unsurlarda organik formlar kurulması ve böylece sade ve organik bir ortam oluşturulmasıdır. Tasarım elementlerin daha çok taş, tuğla, ahşap gibi doğallığı ve doğayı anımsatan stillerdir.

minimalist dekorasyon.jpg

  • Minimalist dekorasyon stili

Bu dekorasyon stilinin aslında ‘’azlığın çokluk’’ olduğunu söyleyen bir felsefeden esinlenerek ortaya çıkması tam olarak nasıl bir tarz olduğunu da göstermektedir. Az eşya çok huzur diyen bu dekorasyon stilinde yalnızca gerekli eşyaların ve yeşil yapraklı bir çeşit bitkinin huzur kattığı ortamlar görebilirsiniz. Kullanılan renkleri beyaz ve nötr tonlar olarak da göze çarpmaktadır.

klasik-ev-dekorasyonu.jpg

  • Klasik dekorasyon stili

Tarihçesinin uzun yıllara dayandığı klasik dekorasyon için en çok tarihi anımsatan şık ve gösterişli mobilyalardan bahsedebiliriz. Günlük yaşantıda da gösteriş ve şıklığı sevenler için oldukça ideal bir tarz olan klasik dekorasyon mobilyaları ise oldukça uzun ömürlü, el oymalı ve özel tasarım olarak üretilmektedir. Oldukça detaylı tasarımlar, kapitone dikişli şık varaklı oturma grupları, altın renkli aksesuarlar bu tarzı oluşturan ana elementlerdendir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler