Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

En sık yapılan 3 dekorasyon hatası

Dekorasyon içerisinde kalıplaşmış 3 hata için doğru adrestesiniz.

Evinize yanlış olarak uygulamış olduğunuz dekorasyonun psikolojinize ciddi boyutta zararlar verdiğini biliyor muydunuz? Tıpkı doğru uygulanan dekorasyonun ruhunuzu ciddi boyutta rahatlatan ciddi unsurlar arasında yer alması gibi. Stresli bir günün ardında insanı rahatlatan renkler ve objelerle dekore edilmiş olan bir eve girmek kişinin rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olmaktadır.

yanlış-dekorasyon.jpg

İşte en sık yapılan dekorasyon hataları

1)Kuralsızca mobilya/ Obje seçmek

Oldukça sık yapılan hatalardan biri olan bu durum, kişinin kuralsızca hiçbir ayrıntıya dikkat etmeden her beğendiği mobilya ve objeyi eve koyarak evde kargaşa ve anlamsız bir görüntüye neden olmasıdır. Son yıllarda dekorasyon konusunda çok daha bilinçlenmiş olsa da hala var olan hataların en başında gelen bu durum mükemmel dizayn edilmiş olan bir mekânın bütün büyüsünü bozmaya yetecektir.

dekorasyon-hatası-ustamgeliyor.jpg

2) Evin ebatlarına aykırı eşya seçimi

Yine en sık yapılan dekorasyon hataları içerisinde de en sık yapılan bir diğer madde ise evin şekline uygun olmayan mobilyalar tercih etmektir. Çok geniş bir salonu olan bir eve minyon bir koltuk takımı veya masa takımı tercih etmek oda içerisin de tamamlanmamış bir hava oluşturacak ve dekorasyonun yanlış olmasına neden olacaktır.

kaba-koltuk.jpg

Ya da küçük bir salonu dekore ederken kaba ve geniş koltuklar kullanmanız odanız da boş alanın kalmamasına neden olarak. Tüm bunlar bize dekorasyonda kullanılacak olan mobilyanın yalnızca sizin tarzınıza uygun değil, evinizin iç konumuna da uygun olmasının şart olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda mobilya konusunda sık yapılan diğer yanlış ise, dekorasyon yaparken fazla eşya ve obje kullanmaktır. Abartının çirkin ve yorucu durduğu bu dekorasyon hatasında oldukça sadeliğe yönelmeli ve oldukça az eşya ve obje kullanılmalıdır.

duvar renkleri.jpg

3)Duvar renkleri

Son olarak dekorasyon hatalarının ilk üçünde yer alan diğer madde ise duvar renkleri olup evi tüm olumlu enerjisini alarak yerine kasvetli bir havanın hâkim olmasına neden olmaktadır. Seçilen boya renginin dekorasyonda ana kurallar içerisinde yer aldığını asla unutmamalı ve bu konuda bilinçli hareket edilmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler