Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Soğuk kış ayları evcil hayvanınız da duygu ve davranış bozukluğu yapıyorsa…

Soğuk havalar, tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlara da duygu ve durum bozukluğu yaşatmaktadır. İşte soğuk havaların hayvanlardaki etkisi.

Özellikle kış aylarında birçok insan duygu ve durum bozukluğu yaşar. Öte yandan soğuk olan havadan dolayı uyuşukluk gibi mevsimsel duygu bozuklukları  da oldukça sık yaşanmaktadır. İnsanlarda oluşan bu durum elbette evcil hayvanlarda da ortaya çıkmaktadır.

kış ayları-durum bozukluğu.Jpeg

Evcil hayvanlarda duygu bozukluğu:

Birçok evcil hayvan sahibi kişi, kış aylarının gelmesiyle hayvanlarında olan belli başlı davranış bozukluklarından bahsetmektedir. Her gün rutin bir yemek saati olan evcil köpeğiniz yemek saatlerini atlıyor olabilir, yine her gün düzenli bir şekilde uyanan kediniz uyku saatlerini uzatıyor, gün içerisinde de sürekli yatma eğilimi gösteriyor olabilir.

veteriner-hayvan sağlığı.png

Bütün bu tepkimeler, evcil kedi, evcil köpek veya herhangi bir evcil hayvanınızın kış aylarında tıpkı insanlarda olduğu gibi bir takım duygusal problemler yaşadığını göstermektedir. Bu konuda uzmanlara göre, hayvanlarımızla konuşmamak onların depresif bozukluk ve depresyona itecektir. Mevsimsel duygu bozuklukları evcil kedi veya köpeklerde sık karşılaşılan bir hastalık olmasa da görülme ihtimali bulunmaktadır.

hayvan-sağlığı.jpg

Hayvanların yaşamış oldukları mevsimsel değişiklikler için çeşitli görüşlerde mevcuttur. Bir araştırmacıya göre, kış ayları içerisinde evcil hayvanların, evdeki sahipleri gibi duygu davranış bozuklukları yaşamadığı yönündeyken diğer bir veteriner görüşünde ise, hayvanların mevsimlerden etkilendiği konusunda hala emin olamadığı ve yalnızca hava değişimi ( sıcaklık, soğukluk), ışık değişimleri gibi durumlardan etkilenerek tepki verdiklerinin saptandığını belirtmiştir.

kopeklerde-D-vitamini.jpg

Pet Shop mağazalarında satılan ve hayvanlara özellikle mevsim değişikliklerinde mutluluk vermesi için üretilen D vitamini, melatonin içerikli ilaçlar oldukça sık tercih edilen ürünlerdendir. Ancak bir veteriner tarafından yapılan araştırma sonucu bu ilaçların kullandırıldığı hayvanlarda herhangi bir değişime rastlanmamıştır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler