Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Seracılık hangi mevsimde nasıl yapılır?

Sera işi, daha çok tarım alanında belli heves ve isteğe sahip olan kişilerce yapılmaktadır.

Sera işi, daha çok tarım alanında belli heves ve isteklere sahip olan kişilerce yapılmaktadır. Aynı zamanda yaşamış olduğu bölge sera işine elverişliyse yapılan bir işlemdir. Karlı bir işlem olarak bilinen seracılık, farklı tarım ürünleri yetiştirebilmek adına da oldukça elverişli bir seçenektir. Sera ve seracılık hakkında yapılmış olan araştırmada, dünya üzerinde bu işlem için en uygun olan havanın Akdeniz havası olduğu görülmüştür. Ancak buna rağmen ülkemizde seracılık beklentileri karşılamayacak kadar düşük bir performans göstermiştir.

sera-ustamgeliyor.jpg

Ülkemizde seracılık alanında yapılan ciddi çalışmalar bulunmaktadır. Her geçen sene için seracılığın çok daha geliştirilmesi planlanmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanında yapabileceğiniz ve ciddi oranda kar alabileceğiniz seracılık işi, bu alanda ilginiz ve adımlarınız varsa, muhakkak kar alabileceğiniz bir işlem olmaktadır. Bu işi ister kısa süreli ister uzun vadeli yapın bu alanda edineceğiniz ufak bilgilerle fayda alabilmeniz mümkündür.

seracılık-hangi mevsimde yapılır.jpg

Seracılık ve püf noktaları

Sera işinin asıl amacı ile başlayacak olursak, tüm sene boyunca her mevsimde bitki yetiştirebilmeyi hedeflenmektir. Bu alanda genel prensip, yetiştiriciliği yapılması planlanan sebze için gereken ışığın, ısının, nem ve havanın yapay olarak sağlanması ile bitki yetiştirilmesinden geçmektedir.

seracılık-tarım-sebze.jpg

Tüm bu bileşenlerin doğru oranda tutulması sayesinde;

  • Üretimin yapıldığı bölgede ekonomik yeterlilik artmaktadır,
  • Bir sene içerisinde birkaç kez üretim elde edilir,
  • Sebze ve meyveyi pazara yetiştirebilme problemi ortadan kalkar ve her mevsim ve dönemde mahsul elde edilir.
  • Tarım alanında mevsimsel iş kayıplarına engel olur ve senenin her dönemi iş istihdamı sağlanır.
    Ülkemizde seracılık alanında iki farklı dal oluşmaktadır. Bunlardan ilki Alçak alanda uygulanan seracılık diğeri ise Yüksek alanda uygulanmakta olan seracılık işidir.

küçük sera-tarım.jpg

  • Alçak seralar

Alçak seralar çoğunlukla basit bir biçimde yapılan küçük seralardan oluşmaktadır. Alçak seraları yapabilmek adına ciddi bir bilgiye ihtiyaç duyulmamaktadır. Fakat seralarda birçok dezavantaj bulunmaktadır: Çalışan işçi sayısı oldukça fazladır, olması gereken sera içi bileşenleri uygulamak oldukça zordur, risk fazladır, sıklıkla ürün kayıpları yaşanır, doğal afetlere karşı dayanıksızdır.

büyük sera.jpg

  • Yüksek seralar

Yüksek seralar da ise çoğunlukla büyük işçi girişimciler tarafından kurum yapılmaktadır. Bu seracılık sisteminde ekstra bilgi ve teknolojiye ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun yanı sıra yüksek seracılıkta ciddi anlamda yatırım yapılması da gereken durumlardan biridir. Bu sera ülkemizde çoğunlukla büyük gıda şirketleri tarafından kurulmaktadır. Sebze ve meyve yetiştirmek ve çeşitli bitki yetiştirmek için en etkili işlemlerden biridir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler