Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçe düzenlemesi ile başa çıkamıyorum

Türkiye’de oldukça farklı bahçe tasarımları ortaya çıkmaktadır. bir bakalım!

Bahçe düzenlemesi ve tasarlama yaşanmış olan toplum değerleri, kültürel farklılıklar ve dini inanışların üzerinde etkisinin bulunduğu bir durumdur. Türkiye’de de bu bakımdan oldukça farklı bahçe tasarımları ortaya çıkmaktadır.

bahçe_tasarımı.jpg

İlk olarak yapacağınız bahçe düzenlemesinde yapmanız gereken tasarım ve dizayn konusunda yapılması gerekenin bahçeniz konusunda bir dizayn konusu krokisi ayarlamak olacaktır. Kuş bakışı şeklinde baktığımızda bahçenin genel görüntüsünü daha kolay görebilmenizi sağlayacaktır. Bunun ardından yapmış olduğunuz tasarıma göre bahçenize mevcut ağaçları, evinize ve bahçedeki yapıları da ( havuz, depo, merdiven vb.) krokiye yerleştirmeniz gerekecektir.

Bahce-duzenleme-hos-tekerlek-kullanilmis.jpg


Bahçe tasarımı

Bahçe düzenlemesi konusunda önemli noktalardan biri de bahçenizde kapatmak veya gizlemek istediğiniz alanlardır. Bu şekilde istemediğiniz alanları kapamak ve seslere engel olmak için bitkisel ( büyük ağaç ) veya yapısal perdeleme yapma gereği de tasarımınızın bir parçası olacaktır.

bahçe_ve peyzaj.jpg


Bahçe peyzaj nedir?

Aslında Bahçe peyzaj nedir sorunun cevabı yukarıda anlatmış olduğumuz konuların bütününü ele alır. Bahçe içi dizayn, tasarım ve bahçe içi düzene ait olarak her şeyi kapsayan bu iş, özel bir eğitim sonucu kişinin sahip olduğu bilgiler sonucu bitki ve bahçe ile ilgili her şeyi bilmekten geçmektedir.

pahçe_peyzajj.jpg

Bahçe işi kişinin bir bilgi ve yeteneğe sahip olmadan yapmakta oldukça zorlanacağı bir iş olun, bahçe peyzaj hizmeti alması gereken bir iştir. Bu iş için alacağınız hizmet ile bahçenizin düzeni ve dizaynı oldukça olumlu şekilde değişecektir.

bahçe_düzenleme.jpg

Bu konu hakkında genel olarak alınacak bahçe peyzaj ve bahçıvan desteği ile bahçeniz mevsimsel değişimlere ayak uydurarak her mevsim kendine has bir görüntüye sahip olur. Yazın kullanılan kışın ise çöp dolan alanlar haline gelen bahçelerin her mevsime özel kullanım alanı olması ve kendine has hoş bir görüntüsü olması, bahçe peyzaj hizmetiyle tam orantılıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler