Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Saçlarınızın daha canlı ve güçlü görünmesi için saç bakımı önerileri

Saç bakımı konusunda saçtaki nem oranı ve dengesi saçın sağlığı ve görüntüsü açısından oldukça önemlidir.

Özellikle kadınlar için çok önemli olan saçlar, bakım isteyen ve bakılmadığı takdirde kırılan, dökülen ve solgun bir görüntü sergileyen uzuvlarınızdan biridir. Bakımın insan vücudunda her yerine ayrı ayrı bakımın şart olduğu gerçeği yanı sıra saçlar bu bakımın ve ilginin iki katını beklemektedir.

saç bakımı.jpg

Saçlarınıza gereken bakımı gösterdiğinizden eminseniz ve buna rağmen saçınız kırık, dökülüyor, cansız ve yıpranmış gözüküyorsa durup düşünmenizin zamanı gelmiş demektir. Belki de bunun nedeni farkında olmadan da olsa siz sinizdir.

gri saç modelleri ustamgeliyor.jpg

Saç bakımı açısından ilk olarak tükettiğiniz besinlere dikkat etmeniz gerekir. Tükettiğiniz besinler saçınızın sağlık durumunu belirleyen ilk etkenlerden biridir. Tükettiğiniz besinlerde demir eksikliği varsa bu saçınızın kalitesinin düşmesini, dökülmesini, kırılmasını sağlar. Ayrıca tuz ve yağ tüketiminin çok az olması da saç da cansız bir görüntü oluşmasına ve solgunlaşmasına neden olur.

kahverengi saç modelleri ustamgeliyor.jpg

Sıkı bir meyve diyeti yaparak saçlarınızın yok olan sağlığını kısa sürede gözle görülür şekilde yerine getirebilirsiniz.

sac bakiminda dogru bilinen 5 yanlis nedir.jpg


Saç düzleştiriciler saçınızı yakar

Saç düzleştiricisi saçınızı yakar ve oluşacak dökülmelere de neden olarak görülür. Ütü, fön makinası, kurutma makinası saça zarar verir. Kırılmasına ve saçın dokusunun bozulmasına neden olur.

sombre saç modelleri ustamgeliyor.jpg


Saçın nemi önemli

Saçınızın nemini korumanız oldukça önemli bir etkendir. Soğuk kış havası, araba egzozları, kalabalık ve kirli atmosferin saç derisine zarar vererek cildin kurumasına ve kepek oluşumuna neden olduğu bilimsel bir gerçektir. Bu nedenle saçınıza bakarken sıklıkla uygulamanız gereken ve saç tipinize uygun olan nemlendiricileri düzenli aralıklarla saçınıza uygulamanız gerekir. Saç bakımı konusunda saçtaki nem oranı ve dengesi saçın sağlığı ve görüntüsü açısından oldukça önemlidir.

saç bakım kremleri.jpg


Saçlarınızı temiz tutun

Yağlı saçlar da kepek oluşumu çok daha hızlı olur. Görüntüde oluşan bozukluk ve çirkinliğin de sebeplerinden birisi saçların yağlı yani pis oluşu. Saçtaki yağın saçı ve saç derisini beslediği bilimsel olarak açıklanmış gerçeklerden biri olsa da saçtaki yağ ile gezmek hoş ve alıcı bir görüntünün aksine sönük ve kötü bir saç görüntüsü sergilemenize neden olacaktır.

sarı saç renkleri.jpg


Saç maskesi

Saçınıza haftada 2 kez saç maskesi yapmanız saç bakımı konusunda oldukça önemlidir. Uygulayacağınız maske sayesinde saçınız derinlemesine beslenecek ve daha sanlı ve parlak görünecek. Saçınızın tipine ve özelliklerine göre uygulayacağınız maskeyi kendiniz evde yapabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler