Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Radyatörler

Radyatörler hakkında her şey ustamgeliyor.com’da

Radyatör Çeşitleri

Kullanılan malzemenin türü ve yapısına göre pek çok radyotör modeli bulunmaktadır. Başlıca radyatör çeşitleri şu şekildedir:

1-Döküm Radyatör

Bu radyatörler son derece pratik montaja sahip modellerdir. Dilimler halinde üretilen döküm radyatörler kullanılacak odanın büyüklüğüne uygun olarak dilimler bir araya getirilerek montaj işlemi gerçekleştirilir. Sıcak su ve buharlı ısınma sistemlerine dayanıklı olan bu radyatörler maksimum 30 dilim bir araya getirerek kullanılabilir. 30 dilimin üzerinde montajlarda özel üretim gerektirmektedir.

2-Dilimli Çelik Radyatörler

Çoğunlukla sıcak su sistemlerinden tercih edilmekte olan radyatör modelleridir. Çelik radyatörlerin döküm radyatörlere oranla daha fazla tercih edilmesinin sebebi bu radyatörlerinde daha ucuz olmasıdır.

Döküm ve dilimli çelik radyatörler dışında bulunmakta olan radyatör modelleri şu şekildedir:

Alüminyum Radyatörler, Panel Radyatörler, Elektirkli ve yağlı Radyatörler

"thermostat-250556_1920.jpg"

Radyatör Çeşitlerinin Karşılaştırılması

Kullanım Süresi Bakımından:

Her üründe olduğu gibi radyatörlerinde bir kullanım ömrü bulunmaktadır. Radyatörlerin kullanım ömrü radyatör türleri ve radyatörlerde kullanılmakta olan malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Ortalama ömürleri 20 senedir. Alüminyum ve döküm radyatörlerde bu süre çok daha uzundur. En uzun ömürlü radyatörler olarak döküm radyatörler gösterilmektedir.

Fiyat Bakımından:

Radyatörlerde fiyatlandırma ve pahalılık düzeyi radyatörün metre kare fiyatı üzerinden değil, kalori birimi maliyetleri bakımından hesaplanmalıdır. En ucuz radyatörler dilimli çelik radyatörlerdir. En pahalı radyatörler ise alüminyum ve döküm radyatörlerdir. Hem ekonomik hem de kullanım ömrü bakımından en ideal radyatörler ise evlerimizde sıklıkla tercih etiğimiz panel radyatörlerdir.

Görünüş Bakımından:

Hem daha ekonomik olması hem de estetik bir görüntüye sahip olması sebebi ile panel radyatörler daha çok tercih edilmektedir. Görünüş bakımından en iyi radyatör modeli olarak panel radyatörleri göstermek yanlış olmayacaktır.

Nakliye ve Montaj Kolaylığı

En ağır radyatör modelleri döküm radyatörlerdir. Radyatör montajı ve nakliyesi çok zor olan bu modeller oldukça dezavantajlıdır. Radyatör tamiri döküm radyatörlerde, radyatörün ağır olması sebebi ile oldukça zahmetli geçmektedir. Döküm radyatörlerin montajıda son derece masraflıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler