Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ortalığı Kirletmeden Evimi Boyayabilir Miyim?

Temiz bir şekilde boya yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Tabi ki belli noktaları dikkate alınca.

Bu yazımız ile ev boyama teknikleri ve Ustamgeliyor ile nasıl boyama ustası bulunabilir konuları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacaksınız.

Ev Nasıl Boyanır?

Evinizin boyası eskidiğinde ya da renklerini değiştirmek istediğinizde evinizi boyamanız gerekmektedir. Sıklıkla yapılan ev boyama işlemi aslında sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Ancak teknik hususlar da yok değildir. İşte bu teknik hususlara riayet ederek sizler de kolaylıkla evinizi boyayabilirsiniz. Peki, bu hususlar nelerdir diye merak ediyorsanız sizler için baştan sona anlatacağız.

Ev nasıl boyanır?.jpg

Boya ve Renk Seçimi

İlk olarak evinizi ya da ofisinizi hangi renge boyayacağınızı belirlemeniz gerekmektedir. Bunu belirleyebilmek için yapmanız gereken ise odanın kullanım durumunu göz önünde bulundurmaktır. Öyle ki sıklıkla kullanılan yerlerin koyu renge boyanması daha isabetli bir seçimdir. Zira koyu renkler daha geç eskimekte ve yıpranmaktadır. Ancak yine de kaliteli bir boya tercihi yaparak açık renk ile de boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ev boyası renkleri seçtikten sonra yapmanız gereken boyanın türünü belirlemektir. Zira saten, plastik ve silikon boyalar gibi daha birçok boya çeşidi bulunmaktadır. İşte sizler de bu türler arasından bir seçim yapmalısınız. Seçim yaparken duvar yüzeyinin pürüzsüz olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra ne kadar aralıklarla temizlik yapacağınız hususu da önem arz etmektedir. Öyle ki plastik boyaları silmeniz durumunda duvarın rengi atacaktır. Bu da istenmeyen bir görüntü oluşmasına neden olacaktır.

Boya ve renk seçimi.jpg

Duvar Yüzeylerini Düzleştirme

Duvar boyama işini yapmadan evvel yapmanız gereken duvarların yüzeylerini pürüzsüz bir hale getirmektir. Bunu yapabilmek için ise bir zımparaya ihtiyacınız bulunacaktır. Zımpara ile tüm pürüzleri giderdikten sonra yüzeyde herhangi bir toz kalmamasına da dikkat etmelisiniz. Bunu yaparken süpürge makinesi kullanabileceğiniz gibi fırça da kullanabilirsiniz. Böylelikle duvarlarınızı boyamaya hazır bir hale getirmiş olacaksınız.

Ev boyası nasıl yapılır sorusuna asıl tam olarak şimdi cevap vermeye başlıyoruz diyebiliriz. Bu aşamada boyanacak duvarın bulunduğu odanın ve odada bulunan mobilyaların üzerini muşamba ile kaplamanızı sizlere tavsiye ederiz. Bu sayede istenmeyen boya sıçramalarına karşı önleminizi de almış olacaksınız. Siz de eski kıyafetlerinizi giyerek bu sıçramalara karşı önleminizi alabilirsiniz.

Artık tüm hazırlık aşamaları bittiğine göre boyama işlemlerine geçebilirsiniz. İlk olarak boyanacak duvara astar çekmeniz gerekmektedir. Bu astar boyanın dayanıklılık süresini artıracaktır ve kısa süre içerisinde boyanın dökülmesini de engelleyecektir. Bunu yaptıktan sonra ise fırçanızı alarak sizler de boyama işlemlerine geçebilirsiniz. Boyama işlemini duvarınızın durumuna göre çift kat yapabilirsiniz. Boyarken iz bırakmamak adına fırçada çok fazla boya olmamasına da dikkat etmenizi sizlere tavsiye ederiz.

İşte böylelikle duvar boyama işlemleri de bitmiş oldu. Ancak bu işlemler size zahmetli geldiyse bu durumda sitemiz aracılığıyla boyama ustası bulabilir ve uygun ev boyama fiyatları ile evinizi tamamen boyatabilirsiniz.

Düzleştirme.jpg

Boya Ustası Bulma

Ustamgeliyor adlı sitemiz aracılığıyla sizler de en kaliteli boya ustalarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu kapsamda yapmanız gereken sitemizden boyama kategorisini seçmek ve ardından da hizmet talep formu doldurmaktır. Formu doldurmanız ile birlikte ücretsiz teklif al hizmetimiz devreye girecektir. Bu sayede alanında uzman birçok boya ustası sizlere teklif gönderecektir. Sizler de bu teklifler arasından en uygun olanı seçip biran evvel duvarlarınızın boyanmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm bunlardan faydalanırken herhangi bir ücret ödemeyeceğinizi de yinelemek isteriz. Formu doldurmanızın ardından çok kısa süre içerisinde firmalar ve ustalar tarafından size teklifler iletilecektir. Bu sayede fiyatlar arasından en makul olanını seçme imkânı elde edebileceksiniz. Bu da cebinizi zorlamamak anlamına gelmektedir ki sizin için son derece avantajlıdır.

Dilediğiniz ev boya renkleri de ustalarımız tarafından sizlere sunulacaktır. Dolayısıyla hayallerinizi süsleyen duvar renklerine kavuşabilecek ve yepyeni bir hayata adım atacaksınız. Oldukça uzun süreler boyunca kullanabileceğiniz bu boyalar sayesinde sizler de ekstra masraflardan kaçınabileceksiniz.

İşte tüm bu fırsatlardan faydalanmak için sizleri de sitemize davet etmekteyiz. Alanında uzman ustalarımıza ulaşmak ve onlardan ücretsiz bir şekilde teklif almak için tek yapmanız gereken form doldurarak göndermek olacaktır. Ardından ustalarımız sizlere ulaşacaklardır. Üstelik bunları 7/24 yapabileceğinizi de sizlere göğsümüzü gererek söylemek isteriz.

Boya ustası bulma.jpg

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler