Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bahçem ile Başa Çıkamıyorum

Bahçe bakımı herkesin çok sevdiği fakat bir türlü zaman ayıramadığı bir iştir. Ayrıca çok ta meşakkatli bir iş olduğu bilinmektedir.

Bahçeniz var ancak uğraşacak vaktiniz yoksa ustamgeliyor ustaları ile şık ve ferah bir peyzaj düzenlemesi yaptırarak size huzur veren bir bahçeye kavuşabilirsiniz.


Peyzaj Nedir?

Peyzaj denilince akla ilk gelen park ve bahçelerdeki şık ağaçlandırma çalışmalarıdır. Ancak peyzaj nedir sorusunun cevabı çok daha kapsamlıdır. Bir kentteki göze hitap etmeyen tüm alanlarda peyzaj çalışmaları yapılabilir. Kentsel dönüşüm, sahil yolları, bataklıklar ve daha pek çok alan peyzaj çalışmaları ile kazandırılabilir. Peyzaj çalışmaları kapsamında çiçeklendirme, ağaçlandırma, oturma alanları, ışıklandırmalar ve yollar gibi daha pek çok şey kapsamına girer.

Peyzaj çalışmaları peyzaj mimarları tarafından tasarlanır. Bu alanda eğitimli ve deneyimli olan mühendisler, kişilerin arzusuna uygun tasarımlar yaparlar. Böylece her çalışma özgün bir şekilde kişiye özel olur.

Peyzaj.jpg

Bahçe Düzenlemesi

İşinize yarayacak kadar geniş bir bahçeniz varsa düzenlemesini yaparak, aktif olarak kullanabilirsiniz. Bakımı yapılmayan bahçeler genellikle yabani otlarla dolacak ve çirkin bir görünüme sahip olacaktır. Böyle bir bahçede hoş vakit geçirmeyi bırakın, sizi rahatsız edeceği için çıkmak dahi istemeyeceksiniz. Bahçeye baktığınızda göreceğiniz sizi bekleyen işler olacaktır. bu yüzden bahçe düzenlemesi yaparak hayalinizdeki bahçeye kavuşabilirsiniz.

Bahçe düzenlemesi ile yabani otlar temizlenir ve bahçe bellenir. Tazeleyen toprağa mevsim uygunsa çim ve çiçekler ekilebilir. Aynı zamanda ağaçlar veya çalılarla da süsleme yapılabilir. Kullanışlı bir bahçe için etrafına çit örmek de gerekir. Böylece size özgü bir alan olacaktır ve çocuklarınız için güvenli bir oyun alanı olacaktır. Dışardan girişler de engellenecektir.

Bahçe düzenlemesi yaparken mutlaka oturup zaman geçireceğiniz bir köşe oluşturmalısınız. Yemek masası koyabileceğiniz gibi minderlerden oluşan bir dinlenme alanı da oluşturabilirsiniz. Böylece artık yepyeni bir görünüme sahip olan bahçenizde daha çok vakit geçirebilirsiniz. Bahçenize ekleyeceğiniz dekoratif ürünler ve güzel bir aydınlatma ile şık bir ortam yaratabilirsiniz. Dilerseniz de evdeki kullanmadığınız eşyaları saksı olarak değerlendirebilir ve özgün tasarımlar yaratabilirsiniz.

Bahçe.jpg

Bahçıvan ile Bahçe Düzenlemesi

Bahçe düzenlemesi fikri herkes tarafından sevilen ve yapılmak istenen bir iş olsa da, çoğu kişinin buna vakti olmaz. Özellikle aktif olarak iş hayatının içinde olan kişiler bahçe düzenlemekle uğraşmak yerine, düzenli bir bahçede dinlenmeyi tercih ederler. İşte bu noktada dışardan yardım almak iyi bir seçenektir.

Bahçıvanlar genel olarak ağaç ve bitki bakımı konusunda uzman olan kişilerdir. Bu yüzden bahçeler bahçıvanların işyerleridir. Sizin yapamadığınız tüm işler bahçıvanlar tarafından sevilerek ve özenle yapılır. Üstelik bu alanda hem bilgili, hem de deneyim sahibi olan bahçıvanlar sizden çok daha profesyonel iş çıkaracaktır. Siz de kısa sürede açan çiçeklerin keyfini çıkaracaksınız.

Sahip olduğunuz bahçe küçük bir aile bahçesi ise bahçıvan yardımıyla kolayca bahçe düzenlemesi yapabilirsiniz. Bahçenize çim ekilmesi, ağaç dikilmesi ve çiçeklendirilmesi için yarı zamanlı olarak bir bahçıvanla çalışmanız dahi yetecektir.

Bahçıvan.jpg

Peyzaj Düzenlemesi

Büyük bir bahçeniz varsa ve içinde daha kompleks değişiklikler arzuluyorsanız sizin için peyzaj düzenlemesi daha ideal olacaktır. Bahçenizde süs havuzu, heykeller, taş yollar veya profesyonel ışıklandırma hayal ediyorsanız size aradığınızı peyzaj mimarı sunacaktır. Genellikle daha lüks yapıdaki villalarda bunları yapacak büyüklükte bahçeler mevcuttur. Otel bahçelerinde, site içinde ya da bunlara benzer yerlerdeki bahçe peyzaj düzenlemesi ile çok daha iyi kullanılacaktır.

Tümüyle ağaçlandırılan, yeşile bürünen bir bahçede bol oksijen olsa da kullanım alanı daralacaktır. Bu yüzden bahçede gezintiyi sağlayan patika yollar, ortada küçük bir havuz ve hatta şelale şırıltısı çok daha kullanışlı olacaktır. Böylece bahçenizin tamamını verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

Profesyonel Destek

Bahçe düzenlemesi yaptırmak için profesyonel destek almak sizin işinizi bir hayli kolaylaştıracaktır. Böylece uzun süre kullanacağınız şık bir bahçeye sahip olacaksınız. Bu konuda kimlerle iletişime geçmeniz gerektiği konusunda emin değilseniz sitemizden ücretsiz teklif al seçeneğini tıklayarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Bahçenizin mevcut fotoğraflarını göndererek neler yapılabileceğiniz öğrenebilir ve ne kadar sürede kullanıma hazır olacağı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Kimler hangi ücretler karşılığında bu işe talip görerek en avantajlı seçimi yapabilirsiniz. Bahçenizde yapılacak küçük değişikliklerden tutun da kapsamlı bir peyzaj düzenlemesine kadar her konuda işin ustasından teklif alabilirsiniz.

 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler