Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Enfes Yemekler ve Keyifli Sohbetler İçin Birbirinden Güzel Mutfak Tasarımları

Kadınların neredeyse en çok zaman geçirdiği bölüm: mutfak! Birbirinden özel tasarımlar bu makalede!

Keyifli ve konforlu mutfaklar için mutfak dekorasyon hizmetini ustamgeliyor internet sitesi vasıtası ile rahatça ve kaliteli bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Mutfaklar Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahip durumdadır. Özellikle bayanlar vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu bu mutfaklarda geçirmektedirler. Ayrıca son dönemde kültürümüze mutfakta topluca yenen yemeklerde girmiştir. Bütün bunlar mutfakların görsel olarak da önemini arttırmaktadır.

Mutfaklarda yapılan birbirinden güzel tasarım ve dekorasyonlarla artık mutfaklar hem yemek yapmak için hem de yemek yerken keyifli ve güzel bir sohbet ortamı sağlanmaktadır. Ayrıca yapılan tasarımlarla fiziki olarak mutfakların daha verimli ve kullanışlı olması sağlanmaktadır.

 

En Çok kullanılan ve Tercih Edilen Mutfak Tasarımları

Günümüzde en çok tercih edilen bazı mutfak tasarımları bulunmaktadır. Bu mutfak tasarımlarını seçerken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bunların en başında ise mutfağın fiziki ortamı ve mutfak için düşünülen konsepttir. Günümüzde ev sahipleri mutfaklar için farklı tasarımlar düşündüğünde ev dekorasyonu uzmanlarından faydalanmaktadırlar.

Bu uzmanlar yaşam alanlarının mutfaklarına gelerek çeşitli incelemelerde bulunmaktadırlar. Bu incelemeler sonucunda ev sahipleri ile bir toplantı yapılmaktadır. Bu toplantıda mutfak tasarımı için seçilecek çeşit ve tasarımlar belirlenmektedir. Ve tüm planlamalar bu tasarım üzerinde gerçekleştirilmektedir. Günümüzde en çok tercih edilen mutfak tasarımları ise şu şekildedir; modern mutfaklar, country mutfaklar, geçişken mutfaklar, cottage mutfaklar ve açık mutfaklar şeklindedir.

 

Modern Mutfaklar

Modern mutfaklar günümüzde konforu ve rahatlığı ile en çok tercih edilen mutfak tasarımları arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu mutfak tasarımında hiçbir şey ortada bulunmadığı için oldukça büyük bir alan avantajı sağlamaktadır. Mutfakların sade, düzenli ve konforlu malzemelerin kullanılması bu mutfakların en önemli özelliği konumundadır. Bu modern mutfak tasarımlarında granit tezgâhlar, gösterişli zeminler ve profesyonelce tasarlanmış ahşap dolaplar oldukça fazla tercih edilmektedir. Laminant ve iyi işlenmiş sert plastik, modern mutfaklarda kesinlikle yer alan detaylar arasındadır. Fazla rengin yer almadığı bu mutfak modellerinde sadelik, teknoloji ve konfor ön plandadır.

 

Country Mutfaklar

Counrty mutfaklarda doğal renkler, çiçeksi desenler ve geçmişin izlerini taşıyan görsellikler ön planda olmaktadır; masa, sandalye ve dolaplar, kiraz, akçaağaç, meşe ve çam gibi ağaçlar kullanılarak tamamen el işçiliğiyle üretildikleri için oldukça pahalı ve değerli tasarımlardır. Bu tür mutfaklarda, dekorasyonda kullanılan aksesuarların da olabildiğince doğal malzemelerden üretilmiş olmasına orijinallik açısından oldukça önem arz etmektedir. Son dönemlerde oldukça tercih edilen bu mutfak tasarımı gerçek anlamda bir görsel şölen sunmaktadır.

 

Geçişken Mutfaklar

Bazı aileler ne tam anlamı ile modern ne de tam anlamı ile country tarzı mutfakları tercih etmektedirler. Bu kişiler buraları sadece yemek yapmak için kullanılan alanlar olarak görmeyip yaşam alanı olarak da görmektedirler. Bu mutfak tasarımlarında modern ve klasik tarzın esintilerini bir arada görmek mümkündür. Özellikle hem şıklığı hem de konforu arayan kişiler için bu geçişken mutfak tasarımı oldukça uygundur.

 

Cottage Mutfaklar

Geçmişte oldukça popüler bir şekilde tercih edilen cottage mutfak tasarımları günümüzde tekrar eski popülerliğine kavuşmuş durumdadır; beyaz dolaplar, parke zeminler ve renkli kumaşlarıyla oldukça dikkat çeken bu mutfak tasarımında şıklık ve rahatlık ön plandadır. Özellikle yazlık konutlarda odlukça yoğun bir şekilde tercih edilen bu tasarımlar günümüzde mutfak dekorasyonunda odlukça önemli bir yer tutmaktadır.

 

Açık Mutfaklar

Amerikan tarzı olarak da adlandırılan bu mutfak tasarımında yemek yapılan yerler ile misafirleriniz bulunduğu salon birbirine görecek şekilde tasarlanmıştır. Mutfakta kullanılan renkler, mobilyalar, aydınlatma kısacası her şey aynı zamanda salonun dekorasyonunun bir parçası olarak görülmektedir. Samimiyet ve konforlu bir ortamın yaşanmasını sağlayan bu mutfak tasarımları yani yapıların vaz geçilmez unsurları haline gelmiştir.  Bu mutfak tasarımında modern mutfağın izlerini bulmak mümkündür. Özellikle mutfakta bulunan kişilerin misafirlerle teması kaybetmemesi yönünden oldukça avantaj sağlayan bu tasarımlar bu yönü ile oldukça avantaj sağlanmaktadır. Tüm bu mutfak tasarımlarında mutfak aksesuarları önemli bir detay olarak görülmektedir.

Günümüzde mutfak dekorasyon işini kendiniz yapabileceğiniz gibi alanında deneyimli profesyonel kişilere de yaptırabilirsiniz. Birçok site ücretsiz teklif al yöntemi sizin bütçenize uygun kişileri bulmanıza yardımcı olmaktadır.

Mutfak Tasarımları için ihtiyacın olan en iyi ustalar Ustamgeliyor.com'da. 
HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler