Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Neden Alüminyum pencere tercih etmeliyim?

Alüminyum pencereler nasıl olur, avantajları nelerdir gelin bir göz atalım..

Alüminyum pencere 1970’lede bir firmanın ısı yalıtım plastiklerini icat etmesiyle kullanılmaya başlanmıştır.

aluminyum-pencere.jpg


Alüminyum pencerenin avantajları nelerdir?

Alüminyum, hava şartlarına ve korozyona karşı oldukça dayanıklıdır. Doğal olarak Alüminyum korozyon önleyicisine sahip olan bu pencere çeşidi, 40 yıllık da bir ömre sahiptir. Alüminyum profiller, hafif ve dayanıklı olmalarının yanı sıra oldukça avantajlı bir uygulama hassasiyetine de sahip ürünlerdir.

alüminyum_pencere_avantajları.jpeg

Kişiye özel her boyutta üretilebilen bu pencere profilleri mimarların en sık tercihleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Dayanıklı olan Alüminyum pencereler oldukça dayanıklı oldukları için çerçeve kısımları isteye göre daha ince de üretile bilmektedir. Böylece cam daha geniş görünerek oldukça estetik bir görünüm sağlar.

alüminyum-doğrama-.jpg

Bu tarz dayanıklılık ve estetik görünümü kolaylaştıran özelliklerinden dolayı mimarlar severek kullanmakta ve tavsiye etmektedir. Genel olarak Fransız balkon, şık dükkân vitrinleri, yerden cama kadar uygulanan balkon camları, kapıları, yüksek iş binaları gibi alanlarda uygulanmaktadır.

denizli-aluminyum-dograma-kapı-pencere.jpg


Alüminyum pencere
profili bu tarz amaçlar için en ideal ve sık tercih edilen malzemedir. Genişliğinin yanı sıra birçok şekilde de kullanılabilmektedir, kanatlı cam, kapı sürgülü cam, kapı çeşitleri ile üretimi mevcut ürünlerdir.

Çift-yüzlü-Sprey-silecek-cam-Fırça-Yumuşak-Sünger-pencere-temizleme-Fırçası-Cam-Cam-Yıkama-Temizleyici.jpg

Alüminyum yapısı gereği doğal olarak yüksek bir kimyasal dirence sahiptir. Bu durum da PVC, ahşap, vinil pencerelere nazara çok daha kolay bir temizliği olmasını sağlamaktadır. Örneğin vinil pencereler orijinal görüntüsüne sahip olmak için 6 ila8 ayda bir özel deterjanı ile temizlenmelidir. Oysa Alüminyum pencereler yalnızca su ve yağmurla bile temizlenmesi mümkün bir maddeye sahiptirler.

alüminyum.jpg

100% geri dönüşüm maddesi olan bu çerçevelerin %95’i ile enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Mükemmel bir ısı yalıtımına sahip olan Alüminyum pencere profilleri kimi zaman yalnızca bu özelliğinden dolayı bile tercih edilmektedir.

alüminyum_doğrama.jpg

Genel iklim şartları soğuk olan Avrupa ülkelerinde hem ince çerçeve ile daha geniş bir cam görüntüsüne yani estetiğe, hem de olağan üstü bir ısı yalıtımına sahip olduğu için vazgeçilmez ürünler arasında yer almaktadır. Terleten camların evlerde, pencere kenarındaki duvarlarda küf oluşumuna sebep olduğu çok kez rastlanan ve bilinen bir gerçektir. Oysa Alüminyum pencereler asla terletme yapmaz ve bundan dolayı da evde küf ve rutubet oluşumuna neden olmaz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler