Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kışa girerken bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 4 besin

Yaz aylarından kış aylarına geçişte, yaşanan hastalıkların sebebi zayıf olan bağışıklık sistemi olarak bilinmektedir.

Özelliklede yaz aylarından kış aylarına geçişte, yani sonbahar aylarında yaşanan hastalıkların sebebi zayıf olan bağışıklık sistemi olarak bilinmektedir. Açılan okullar, yoğun iş tempoları, havaların sıcak, soğuk gidişatı derken zayıf olan bünyelerin son zamanlarda ortalıkta dolaşan salgın hastalıklara yakalanması oldukça sık görülmektedir.

kış besinleri ustamgeliyor.jpg

Günlük iş temposunun ve gelen sonbaharın vermiş olduğu yıpratıcı durumdan kurtularak şimdi vereceğimiz besinlerle bağışıklık sistemini toparlayabilir ve daha sağlıklı bir kış geçirebilirsiniz. Gıdaların insan bedenine ne denli faydalar sağladığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu nimetlerin faydalarından yararlanmak ise bizlerin elindedir.

sarımsağın faydaları.jpg


Doğal antibiyotik ‘Sarımsak’

Vitamin ve mineral deposu olarak da adlandırdığımız sarımsak insanlar için ciddi nimetlerdendir. Bağışıklık sistemini güçlendiren, Kişinin salgın hastalıklardan ve hatta kanser gibi ölümcül hastalıklardan korunmasını sağlayan bir besin kaynağıdır. Bağışıklığı güçlendiren besinler açısından ilk sırada yer alan sarımsak içerisinde bulunan allilik sülfitler bağışıklık sistemini güçlendirir, serbest radikallerin çoğalmasını sağlar, tümör hücrelerinin artmasını engeller.

balığın faydaları ustamgeliyor.jpg


Vitamin deposu ‘Balık’

Ciddi miktarda A vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B12 vitamini, D vitamini ve E vitamini ile birlikte folik asit içeren balık mucizesi de insanların özellikle bu dönemde tüketmesi gereken besinlerden biridir. Mucizevi olan bu besin kişideki hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur. İstediğiniz şekilde pişirerek yiyebileceğiniz ancak faydasını daha çok bulama, ızgara , haşlama gibi şekillerde veren balık özellikle de çocuklara bolca tükettirilmelidir.

ıspanak.jpg

Yeşil savaşçı ‘Ispanak’

Kandaki pıhtıyı önleyen ve sinir sistemini koruyan ıspanak, folik asit, C vitamini, potasyum, ve magnezyumun önemli kaynaklarından biridir. Bu sağlık açısından oldukça önemli olan besin kaynağımız hücre yenileme özelliğine de sahiptir. İçerisinde bulunan kalsiyum da kemiklerin güçlenmesi konusunda insan bedenine oldukça katkı sağlamaktadır.

nar ustamgeliyor.jpg


Tane tane vitamin ‘ Nar’

Sayılmayacak kadar fazla faydası olan nar, bağışıklık sistemini güçlendiren önemli meyvelerden biridir. Her ne kadar ayıklaması insanlar tarafından sıkıntılı bulunsa da nar mutlaka bu dönemde tüketilmesi gereken önemli besin kaynaklarındandır. C vitamini bakımından oldukça zengin olan nar, potasyum, demir, B1, B2 vitaminleri ile vücuttaki direnci arttıran özelliğe sahiptir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler