Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İyi bir boya badana ustası ile evinizi boyatmak çok kolay

İyi bir boya badana ustası arıyorsanız evinizi emin ellere teslim etmek ve iyi sonuçlar çıkarmak için makalemize bir göz atın deriz.

Yaz ayları gelir gelmez bahar temizliği ile birlikte akla ilk gelen işlerin başında boya badana yaptırmak vardır. Sıcak aylarda yağış ve nemin olmadığı mevsimlerde çok daha hızlı kuruyan boyanın bahar aylarında yapılması sık tercihler arasındadır.

beylikduzu-boya-badana.jpg

Boya badana yaptırma kararı aldıktan sonra bir sonraki ve en önemli adımlardan biri de boya badana ustası bulmaktır. Eğer bu konuda bir deneyim sahibi değilseniz veya yapmanız gereken güvenilir bir usta aramak olacaktır. Ustanın deneyimli olması eviniz boyandıktan sonra harika sonuçlar ortaya çıkartırken, deneyimli ve profesyonel olmayan bir usta sizi hüsrana uğratabilir.

boya-badana-nedir.jpg

Tavsiye edilen ustanın sizden önceki çalışmalarını görme imkânınız varsa mutlaka gidip görmeyi, çalıştığı kişilerle konuşmayı ihmal etmeyin. Bu yapacağınız araştırma ile hüsrana uğramamak hem zaman, hem de maddi zarara uğramamak için oldukça iyi bir çözüm yolu olacaktır.

alçı-sıva.jpg


Badana
işi yaptıracağınız ustada karar verdikten hemen sonra mekânınıza uygun renkte bir boya rengi seçmek olacak. Dekorasyonunuzun tonu ile kontrast bağı olan ve evinizi, odanızı karartmayan renk seçimi ile doğru tonu bulduktan sonra boya badana ustasına da danışarak duvar yüzeyi için alçı gibi tadilat malzemeleri gerekliyse alarak hazır olmasını sağlamalısınız.

Boya işlemi için gerekli olan fırçalar ve rulo da alınarak hazırlandıktan sonra bir diğer adım olarak yapmanız gerekenin boyanacak ilk olarak hangi odanız ise o odayı boya işlemine hazır hale getirmenizdir.

Boya-Badana.jpg

Madde madde boya işlemi için gerekli malzemeler

  • Her kıvrım ve yüzeye özel fırça ve rulo fırçası.
  • Badana esnasında zemindeki pürüzleri ve arızaları gidermek için alçı.
  • Boya badana esnasında kullanılacak boya, boyayı ayrı bir kovaya koyarak inceltme işlemi yapmak için eski bir kova, boyayı inceltmek için su ve karıştırmak için ince bir sopa.
  • Boya badana ustası boya yaparken zemine boya damlamaması için zemine özel boydan boya poşet, muşamba.
  • Duvar yüzeyinin tavan, piriz gibi birleştiği yüzeylere boya değmesin diye kesme, koruma bandı.

Ekstra gerekli olabilecek ihtiyaçları badana ustası tarafından talep edilebilmekle beraber, badana işleminden önce fiyat konusundaki tüm ayrıntıları da ustanızla konuşmayı ihmal etmemelisiniz.

Boya ve badana hizmetlerine dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

1 Yorum

  • Ben permolit beşiktaş bayiisinden boya ile usta çağırttım gerçekten tertemiz ve hızlı iş çıkarttı. Bu yazıya katılıyorum çok faydalı oluyor

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler