Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Hangi aylarda boya badana yaptırmalıyım?

Boya badana yaptırmak, eğer çok profesyonel bir usta elinden değilse yorucu bir süreç olabilir.

Her ne kadar evin düzeni kısa bir süreliğine bozulsa da sonucun evde bir ferahlık, yeniliğe neden olması, çekilen kısa süreli sıkıntının değdiği anlamına geliyor.

Son zamanlarda, özellikle haziran ayının bu sıcak günlerinde sıklıkla sorulan soru olan ‘’sıcak havalarda boya badana yapılır mı?’’ sorusuna çok açık bir yanıt olarak her mevsim boya işleminin yapılacağını söyleyebiliriz.

Ancak elbette belli hususlarda dikkat edildiği takdirde sonucun en güzeli olması mümkün olacaktır.

Sıcak aylarda boya badana yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Boya badana yaptırmak için belli bir mevsim olup olmadığı konusunda yapılan birçok tartışmanın sonucunda bu işlemin belli bir dönem yapılacak bir işlem olmadığını zaruri durumlarda kar yağarken bile yapılabileceği sonucuna varmaktayız.

İşinde ehlilleşmiş olan birçok boya badana ustasının katıldığı anketlerde ise boya badana işinin yapımında tavsiye edilen ve ayların ilkbahar olması ancak diğer mevsimlerde ise boya badana yapımının mümkün olduğunu da eklemekte fayda var.

İlkbahar aylarında yapılan boya badana uygulamasında havalarık ılık olmasından dolayı tüm camların uzun solukla açık kalabilmesi ev içindeki boya kokusunun kolayca çıkmasını sağlayarak boya badana uygulamasının kısa sürede ev içinden çıkmasını sağlayacaktır.

Aşırı sıcak mevsimlerde yapılan boya badana uygulaması ise tıpkı aşırı soğuklarda uygulanacak olan boya badana işlemi gibi pek de tavsiye edilmemektedir.

Çok soğuk ve çok sıcak havalarda uygulanan boya badana ılık mevsimlerde olduğu gibi istendiği şekilde hızlı bir şekilde kurumaz, ev içinden boya kokusu istenilen hızda çıkmaz ve işlem daha ağır ilerler.

Ancak tüm bunlara rağmen uygulamak istediğiniz boya badana işlemi özellikle de zaruri durumlarda istediğiniz gibi dönemde kolaylıkla uygulamanız mümkün olacaktır.

Buradan çıkan sonuç; ‘’Hangi aylarda boya badana yaptırmalıyım? ‘’ sorusuna yanıt olarak ilkbahar dönemleri tavsiye edilse de diğer aylarda da istenildiği takdirde boya badana işlemi rahatlıkla yapılabilmektedir.

Bilinmesi gerekenin ise ilkbahar dönemlerinde yapılacak olan boya badana uygulamasının çok daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşacağı, ancak aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda uygulanacak olan boya badana işleminin ise çok daha ağır ilerleyerek boya badana işleminin çok daha yavaş ilerleyeceğidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler