Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Okul öncesi çocuklar için kreşlerin rengi ne olmalı?

Okul öncesi çocuklar eğitimleri konusunda oldukça hassas davranılması gereken bir dönemdedir. Bu dönemdeki çocuklar oldukça somut düşünürler ve yaratılışları gereği enerjili yapılarından dolayı canlı renkler oldukça dikkatlerini çeker. Huzursuzluk, rahatsızlık ve ilgi kayıplarının, davranış sorunlarının birçoğunun çocukların bulundukları mekandaki renklerin psikolojik etkilerinden kaynaklandığı bilinmektedir. 3 ila 6 yaş arasındaki çocukların parlak renklerin çekimine kolaylıkla kapılırlar. Ancak bu durum onların renklerin büyüsüne kapılmasına neden oldukları için öğrenmelerinde de zorluk yaşamalarına neden olmaktadır. Bundan dolayı okul öncesi çocuklar için daha parlak ve soft renklerin kullanılması hem dikkatlerini çekecek hem de çok daha öğrenimi kolaylaştıracaktır. Bunun için okul öncesi sınıflarda kreş yahut ana okullarındaki sınıflarda oldukça parlak sıralar ve kırmızılar yerine açık somon rengi, açık sarı yahut şeftali tonları kullanılmalıdır. Okul öncesi çocuğunuzun doğru bir kreş içerisinde doğru ve verimli bir eğitim alabileceğinden emin olmanız için bu konuda bilinçli ve gözlemci bir ebeveyn olmanız gerekir. Bu sayede hem çocuğunuzun aldığı eğitimden hem de gönderdiğiniz yerin çocuğunuz açısından güvenli olduğuna emin olmanız çok daha kolaylaşacaktır.

Küçük yaştan itibaren çocuklar evlerinde, okul ve etrafındaki hareket ve planlarla büyür ve tecrübe kazanırlar. Sıcak ve fosforlu renkler ilgilerini çekecek ve daha çok o renkler içerisinde büyümeleri onlara pozitif enerji kazandırır. Çoğunlukla kreş ve anaokullarının yüzeylerindeki renklerin açık ve parlak renklerle boyanması hepinizin dikkatini çekmiştir. Bunun en büyük nedeni ise çocukların renkler üzerindeki psikolojik etkileridir. Sizler de anaokulu veya kreş sahibi iseniz ve hala nasıl bir renk skalası oluşturmanız gerektiğini bilmiyorsanız, buyurun birlikte inceleyelim.

Uzmanlara göre çocuklar üzerinde koyu renk tonları pek de olumlu etkiler yansıtmamaktadır. Bu renkler; Siyah, lacivert ve gri gibi renkler çocuklarda negatif duygulara neden olmaktadır. Aynı zamanda kırmızı ve tonları yine çocuklarda korku ve endişeye sebebiyet vermektedir. Bu yüzden koyu renklerden kaçınarak daha çok canlı ve soft renklere başvurulması gerekmektedir. İyi bir eğitim için çocuk her alandan etkisi olduğunu bilen bir ebeveyn her anlamda oldukça dikkatli davranarak kreş veya okulun boya rengiyle bile yakından ilgilenmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler