Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ferforje nedir? Hangi alanlarda kullanılır?

Uzun yıllardır hayatımızda olan ferforjenin yaşam alanlarındaki kullanım alanları nerelerdir? Evlerimizde ferforjeyi nasıl kullanabiliriz?

Ferforje nedir? Ferforjenin kullanım alanları nerelerdir? Sık sorulan sorular arasında yer alan ferforje nedir? Nerelerde nasıl kullanılır sorularının karşılığında vereceğimiz cevapta ferforjenin demirin oldukça yüksek ısıda dövülmesi sonucunda oluşan şekillere verilen isimdir. Ferforje kelimesi dilimize Fransızcadan gelmektedir. Bu ürün çoğunlukla kapı, pencere, merdiven, koltuk, balkon tarzı alanlarda kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra dekoratif olarak da oldukça sık kullanılan bu ürünler yaşam alanlarında sıklıkla rastlanılan ürünler arasında yer almaktadır.

Ferforje İşleri.jpg

Ferforje ürünler yine oldukça uzun ömürlü oluşları ile de sevilerek kullanılmaktadır. Bundan dolayı dekoratif görüntüsünün yanı sıra güven veren özelliğe de sahip olmaktadır.  Bunun yanı sıra oldukça uzun ömürlü kullanımı da mevcuttur ve ekstra masraf çıkartmamaktadır. Uzun ömürlü oluşu çeşitli kapı tamiri gibi maliyetlerin önüne geçeceği için birçok anlamda kişilere fayda sağlamaktadır.

Ferforje-ustamgeliyor.jpg

Ferforje kapılar evlerde hem dekoratif bir görüntü olarak hem de oldukça önemli yapı unsurları olarak oldukça yoğun bir biçimde kullanılmaktadır. Eğer giriş kapıları ferforje kapılar olarak tercih edilirse hem oldukça dekoratif bir görüntüye neden olacak hem de oldukça güvenli bir ürün olarak güvenliği sağlayacaktır. Ferforje kapılar evin giriş kısmının çok daha şık bir görüntüye sahip olmasını sağlarken oldukça güvenli oluşu ile de gönül rahatlığı ile yaşamanızı sağlayacaktır.

saray-kapısı-ferforje.jpg

Ferforje kapı modelleri nelerdir?

Yazımızın ilk kısmında da bahsettiğimiz gibi oldukça fazla kullanımı olmasıdır. Bunların en fazla bilinen örneklerinden biri ise kapılarda kullanılmasıdır. Sıklıkla dekoratif ürünler olarak karşımıza çıksa da kapı olarak da oldukça fazla kullanılan bu ürünler de aynı zamanda oldukça fazla çeşit bulunmaktadır.  Ferforje kapı modelleri kendi içerisinde fazlaca çeşide ayrılan ve oldukça şık görünen ürünlerdir. Bundan yıllar önce de günümüzden çok daha sık kullanımı olan ferforje kapı modelleri estetik ve zarafetin en büyük göstergesi olarak tanınmaktaydı.

bina kapısı-ferforje.jpg

Hanlar, saraylar, kervansaraylar gibi ihtişamın olduğu bu alanlarda ferforje kapılar mutlaka kullanılırdır. Ferforjenin kullanılması mekânda ihtişamın ve görkemin artmasına neden olurdu. Aynı zamanda ferforje kapıların o yıllar özellikle el işçiliği ile yapılıyor olması çok daha kıymetli olmasına da en büyük sebeptir.

ferforje-.jpg
Tüm bunlardan dolayı ferforje yapıtların değerlerini oldukça yükselmiştir. Bu kapılar oldukça sağlam ve dayanıklı olmalarından dolayı oldukça uzun yıllar kullanılmıştır. Bununla birlikte Avrupa mimarisinde de oldukça sık bir biçimde kullanılan ferforje ürünler, fazlaca çeşitli ve zengin bir seçeneğe sahiptir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler