Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Isınan havalarla birlikte açılan pencerelere neden sineklik takılmalı?

Sineklik sistemi, dışarıdan içeriye uçan, yürüyen yahut sürünen haşerenin girmemesi için kullanılan bir aparattır. Yalnızca bir değil birden fazla seçeneği olan ve sineklik sistemleri içinde en sık kullanılan model plise sineklik sistemidir. Pileli ipler sayesinde sağa ve sola hareket etmektedir.Kişilerin istekleri doğrultusunda yukarı-aşağıda hareket edebilmektedir.

Geniş bir kullanım alanına sahip olan plise sineklik sistemleri pimapen, ahşap, alüminyum ve dış cephe gibi bütün kapı ve pencere sistemlerinde kolaylıkla kullanılabilir. En fazla çocuk oda pencereleri ve kapılarında kullanılan sineklik sistemleri sayesinde çocukların olası kazaları önemlenmiş ve çok daha sağlıklı bir alan oluşturulmuş olmaktadır.

Sineklik sistemleri en çok hangi mevsimde işe yarar?

Sineklik sistemleri, bütünü olmakla birlikte her zaman ve her dönem işe yarayan oldukça faydalı bir aparattır. Her dönemde çeşitli yararları olan sineklik sistemlerinin en gözde kullanıldığı mevsim ise yaz dönemdir. Uçan, yürüyen, sürünen haşerelerin özellikle sıcak yaz aylarında çoğalması, sineklik sisteminin en fazla bu dönemlerde gözle görülür fayda ile kullanılmaktadır.  

Sinekli aparatı şehir hayatlarında olduğu gibi kırsal alanlarda da oldukça önemli bir yere sahiptir. Köy ve kasabalarda yalnızca yaz aylarında değil aynı zamanda kış aylarında da sıklıkla rastlanan böceklerin, şehirlerde olduğu gibi yalnızca sinek, kelebek ve benzeri haşereler olmayıp, akrep, yılan, kene gibi insan sağlığına ciddi zararlar verebilecek canlıların ev içine girmesi de yine sineklik sistemi sayesinde önlenmektedir. Balkon camı, penceresine, ev içindeki tüm pencerelere ve eğer kırsal bölgede yaşanıyorsa evin dış kapısına da taktırılması gereken pencere sistemleri sayesinde ev içine uçan, yürüyen ve sürünen hiçbir canlı girmeyecektir.

Hangi sineklik sistemleri sıklıkla kullanılmaktadır?

Sineklik sistemleri kendi içinde birçok çeşide ayrılmaktadır. Birçok modelin var olması gerek ihtiyaç olan durumlarda gerekse kişilerin tercihleri doğrultusunda istenilen sineklik aparatı/modeli tercih edilebilmektedir. Kendi içinde birçok çeşidi bulunan bu sineklik sistemlerinde ise sıklıkla tercih edilen sineklik sistemleri şu şekildedir;

  • Plise sineklik sistemleri

Plise sineklik sistemleri, son dönemde modern sineklik sistemleri arasında yer alan, aynı zamanda oldukça sevilen bir sineklik sistemidir. Plise sinekliğin bir diğer adı ise akordiyon sineklik sistemidir. Plise sineklik sisteminin diğerlerine nazaran bilinen ve en çok tercih edilen bir sisteme sahip olmasındaki en büyük avantaj, diğer sineklik modellerinin uygulanamadığı tüm alanlara Plise sineklik sisteminin kolaylıkla uygulanabilir olmasıdır. Dikey plise sineklik, yatay plise sineklik, duble sineklik şeklinde kullanılması mümkündür. Aynı zamanda da oldukça şık tasarımları bulunmaktadır.

  • Menteşeli sineklik sistemleri

Sineklik sistemleri içinde oldukça ekonomik sineklik modeli olan ve aynı zamanda kullanım kolaylığı var olan sineklik sistemlerinden biridir. Temizlenmesi de yine oldukça kolaydır. Hemen her pencere sistemine uygun olan bir sineklik sistemidir. Özellikle trafiğin yoğun olduğu, sürekli giriş çıkış yapılan bölgelerde tercih edilmesi oldukça akıllıca bir karar olmaktadır. Takıp çıkarması da oldukça kolay olduğunda temizliği basit bir şekilde yapılan sineklik sistemlerinden biridir.

  • Stor sineklik sistemleri

Stor sineklik sistemleri, yay sistemlerinden yararlanarak kapanıp açılan, açılıp bırakıldığında kendini yay sistemi sayesinde kolaylıkla toplayabilen bir sistemdir. Tıplı plise sineklik sisteminde olduğu gibi dikey stor sineklik sistemleri, duble sineklik sistemleri olarak kullanılmaktadır.
Bu sineklik sisteminin kullanım ömrü de diğerlerine oranla çok daha kısadır. Bu özelliğinden dolayı ise tercih edilme oranı diğerlerine nazaran çok daha az ve nadir olmaktadır. Kullanım mekanına da uygun olarak tercih edilen stor sineklik sistemlerinin diğer sineklik sistemlerine bakıldığında mekana uygunluk dışında pek fazla tercih edilmediği görülmemektedir.

Stor sineklik sistemleri yaptırmak istiyor, ancak ilk önce yaptırmak istediğiniz sineklik sistemlerinin fiyatını öğrenmek istiyorsanız, yapmanız gereken işlem ustamgeliyor.com sitesine girerek sineklik sistemleri sayfasına tıklamak ve bu sayfada ücretsiz bir şekilde yaptırmak istediği sineklik sistemlerinin talebini oluşturmak olacaktır. Bu talep sayesinde sistemde hizmet veren birçok deneyimli usta tarafından fiyat alabilir, istediğiniz sineklik sistemini size fiyatı en uygun gelen ustaya yaptırabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler