Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

En sık tercih edilen 4 kapı modeli

İşte ülkemizde en sık tercih edilen kapı modeli ve tercih nedenleri

Kapı modelleri sayısı oldukça fazla olup, tercihi kişinin zevkine kalmış bir konudur. Yüzlerce model ve renk seçeneği olan bu kapılar, çoğunlukla evin dekorasyonuna uygun seçilmektedir. Henüz yeni olan bir eve yeni taşınan kişilerin, evin kapılarına uygun mobilya seçimi yapmaları da sık karşılaşılan durumlardandır.

mebran-kapı-modelleri.jpg

Sık tercih edilen kapılar hangileridir?

Yaşayacağınız evin dekorasyonu tamamlayıcısı olan kapılarınızı seçerken cam bölmeli kapı tercih etmeniz evinizdeki odadan odaya ışık akışını sağlamanızda yardımcı olacaktır. Türkiye'de cam bölmeli kapı tercihinin ilk sırada olmasının sebeplerinden biride, yukarıda belirttiğimiz gibi evin içerisindeki ışık akışını diğer alanlara da yansıtabilmektir.

ahşap-kapı-ustam geliyor.jpg

Çoğalan insan sayısı ile eski konutların yıkılarak yenilenmesi ve metre karelerin düşürülerek daha fazla ev elde edilmesi, evlerin doğal ışıktan faydalanmalarını da oldukça olumsuz yönde etkilemiştir. Bu da ev dekorasyonu yapan mimarları evin tamamının doğal ışıktan faydalanmasını sağlamak adına cam bölmeli kapı kullanımına teşvik etmiştir.

mebran-kapı.jpg

Kapı modelleri geniş bir yelpazeye sahip olduğu için hepsinden bahsetmek yerine en sık tercih edilen modelleri ve nedenlerini tercih etmeyi daha uygun ve aydınlatıcı bulduk.

Türkiye'de en sık tercih edilen kapı çeşitlerinden biri olan kapı modeli ise Ahşap kapı modelidir. Ahşap kapı modeli ülkemizde uzun yıllardır sık tercih edilen ürünlerden biridir. Bunun birkaç nedeni bulunmaktadır. Dayanıklı hammaddesi,  nem ve suya karşı olan dayanıklılığı, ekonomik oluşu, sabit bir kalınlığa sahiptir.

ahşap-kapı-modelleri.png

Birçok ürüne nazaran kullanışlı olan Ahşap kapı, kaliteli ve ağır görüntüsü ile birçok kişinin vazgeçilmezi olmuştur. Kendi içerisinde birçok çeşit barındıran bu kapı modeli, sürgülü, gömme, katlanabilir gibi seçenekleriyle birçok kişinin zevkine hitap edebilmektedir. Yine ahşap kapıya benzeyen ve oldukça sık tercih edilen mebran kapı ise yine en kullanışlı kapılardan biridir.

pvc kapı.jpg

Mebran kapı özellik ve kullanış konusundan ahşap kapı ile oldukça fazla benzerliğe sahiptir. Aynı zamanda yazlık evlerde, ev tuvaletlerinde ve balkon kapısı olarak da en kullanışlı ve uzun ömürlü olan PVC kapı modellerinin tercih edilmesi Ülkemizde en sık tercih edilen 4 kapının kullanışlı ve uzun ömürlü oluşundan dolayı kullanıldığını da göstermektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler