Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Cam balkon sistemlerinin sık tercih edilmesinin 3 nedeni

Türkiyede gelenek haline gelen ev balkonunu pimapen ile kapatarak oda haline getirme sistemi, kısa sürede birçok evin balkonsuz kalmasına ve balkonsuz kalınmasından dolayı bunaltıcı alanlar olmasına neden olmuştur.

Bu sitemin yerine gelen ve balkonları dört mevsimde mevsimine uygun şekilde kullanıma uygun hale getiren cam balkon sistemleri, yaz aylarında katlanabilir cam özelliği sayesinde yazın evlerde balkonun yokluğunu hissettirmeden efil efil ve şık bir mekan sağlamaktadır.

Cam balkon sistemlerinin sık tercih edilmesinin 3 nedeni

  • Isı yalıtımı

Cam balkon sistemi diğer balkon kapama yöntemlerine nazaran çok daha sağlıklı yalıtım sağlar. Tek camlı sistemlere nazaran dört kat daha fazla yalıtım sağlayan cam balkon sistemleri, zannedilenin aksine yalnızca soğuk olan havaya yalıtım sağlamaz aynı zamanda yazın bunaltıcı sıcaklarına karşıda yalıtım sağlayarak ev içinde dört mevsim fayda sağlar.

Bu sayede yazın, kışın her mevsim konforlu bir balkon keyfi yaşanarak yazın soğutma kışın ise ısıtma yakıtından %60 kar sağlanır.

  • Konfor

Yazın serinlik, kışın ise ısı sağlayan cam balkon sistemleri, balkonlardaki konforun da en üst seviyede olmasını sağlar.

Sıradan yöntemlerle kapatılan balkonlar, yalnızca belli bir seviyede kış aylarında yalıtım sağlarken yazın bunaltıcı sıcağın balkonlara girmesine neden olarak birçok mevsimde balkon kullanımının durmasına neden olur.

  • Estetik

Birçok pencere sisteminin içinde estetik görüntüleri ile ön plana çıkan cam balkon sistemleri, günümüzde birçok işlem için ilk tercihlerden biridir. Cam balkon olarak ve kış bahçesi olarak sıklıkla karşımıza çıkan bu cam çeşidi yaz ve kış aylarında sağladığı ısı yalıtımı özelliği sayesinde kışın kış bahçesi yazın ise ferah balkon olarak kullanım en büyük tercihlerden biridir.

Özellikle İstanbul gibi kalabalık metropollerde bahçeli ev imkanının oldukça az olması kişilerin var olan ve belli bir küçüklükte olan balkonlarını yaz aylarında serin balkon kış aylarında ise sıcak bir kış bahçesi olarak kullanmalarına neden olmaktadır.

Isı yalıtımlı cam balkon sistemlerinin özellikleri nelerdir?

En sık tercih edilen hem evlerde hem de çeşitli dış mekanlarda sıklıkla tercih edilen sürme cam balkon sistemlerinin neden en sık tercih edilen olduğu konusunda yaptığımız araştırmada karşılaştığımız tüm yanıtlar, sistemin kendi özelliklerinden kaynaklandığını göstermektedir. İşte yana sürme cam balkon sistemlerinin özellikleri;

  • Adı üzerinde olduğu gibi yana kaydırmalı olup,kasanın üstünde var ola raylar sayesinde, camlar yatay olarak açılarak uygulandığı alanlarda herhangi bir daralmaya neden olmamaktadır. Bu durum ise cam balkon sistemlerinin sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır.
  • Sürgülü cam balkon sistemlerinde uygulanan camın belli bir sınırı bulunmamaktadır. İstenilen sayıda ve fazlalıkta cam uygulanarak sürgülü şekilde kolayca kullanılabilmektedir.
  • Katlanabilir oluşu sayesinde uygulandığı ortamlarda giriş çıkışlara engel olmaz.
  • Sürgülü cam sistemlerine uygun olarak özel uygulanan (rulmalar) sistem sayesinde kullanımı esnasında herhangi bir ses çıkarmaz.
  • Çekme filtresi sayesinde camlar istenilen tarafa toparkanır, belli bir bölgeye devamlı olarak toplanması gerekli değildir.
  • Cam balkon sistemindeki yükü iki ayrı rulman sağlar. Camın büyüklüğü ve fazlalığından meydana gelecek yük artışı için üçüncü rulman yerleştirilerek cam balkon sistemlerinin güvenli ve uzun ömürlü kullanımı sağlanır.
  • Estetik özellikleri ile ön planda olan cam balkon sisteminin diğerlerine nazaran çok daha fazla renk ve model seçeneği bulunmaktadır. Her mekana uygun çeşitleri olup, her zevke hitap eden modelleri bulunmaktadır.
  • Paslanma, yüzeyinde sudan etkilenme ve sökülme gibi durumlar yaşanmamaktadır.
  • Ofislerde, evlerde, bahçelerde ve daha birçok alanda kolaylıkla hem dekoratif hem de ihtiyaç hali için kullanılmaktadır.

Sürgülü cam balkon sistemler; ısıcam özellikleri sayesinde iki taraflı koruma sayesinde çok daha etkili bir ısınma sağlamaktadır. Bu durum ise enerji tasarrufuna neden olmaktadır. Tercih ettiğiniz camın özelliklerinin enerji tasarrufu gibi birçok olumlu ve olumsuz etki oluşturacağını unutmayarak hareket etmelisiniz. Bu sayede dört mevsimde de rahat ve konforu rahatlıkla yakalayabilirsiniz.
Tüm bu özelliklerin cam balkon sistemlerinin kullanım için ilk tercihlerin başında gelmesini sağladığını söyleyebiliriz.

Kış aylarında dekoratif kış bahçesine çevireceğiz balkonunuz, yaz aylarında da eğlenceli ve renkli çiçekler eşliğinde oldukça güzel ve ferah bir alana dönüşebilmektedir.
Dış dünya ile kapalı olan ev hayatının en kuvvetli bağı olan cam balkon sistemleri, ev içinde dış dünyaya açılan bir kapısı olarak kabul edilmektedir. Eğer kalın çerçeveli pencereler ile balkonunuzu kapatarak kendinize ve ailenize ferah ve konforlu alan kapılarını kapatırsanız yaz aylarında, serin akşamlarda ev içinde kalacak ve cam balkon sisteminde olacağı gibi herhangi bir ferah ve konforlu mekanda zaman geçiremezsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler