Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Neden Ahşap Kapı Kullanmalıyım?

Ahşap kapı, yaşadığımız sürece birçok alanda karşımıza çıkan kapı modellerinin başında gelmektedir. Kullanıldığı mekanlarda en çok kullanım rahatlığı ve estetik görüntüsünden dolayı tercih edilmektedir. Bundan dolayı bilhassa yaşanılan alanlar içinde kapıların ahşap olduğunu yoğunlukla görebiliriz.

Kökenine bakıldığında ahşap kapı,masif kapı, mobilya kapı modellerini gördüğümüzde tüm bu kapı çeşitlerinin doğal olan ağaç kalaslarından kurtularak birçok MDF ismi verilen kaplama malzemesiyle birlikte piyasaya çıkan kapı modelleridir.

Görsel olarak şık bir görünüme sahip olan bu kapı modelleri, işçiliğe de nitelikli biçimde yapılarak bütünleyici parçalarıyla birlikte uyumu sağlanırsa oldukça şık bir hale gelebilir. Ahşap kapıların dizaynı konusunda birden çok görsel model bulunup, tek tip bir görüntüye sahip olmamaktadır.

Ahşap kapılar kaça ayrılır?

Ahşap kapı modellerini kendi içlerinde iki ayrı bölüme ayırabilir. Bunlar tamamı ile ahşap keresteden üretilen doğal masif ahşap kapılar ve amerikan kapı ismine verilen panel kapılardır.

Oldukça derin bir geçmişe bağlı olan Masif parkeler günümüzde tercih edilen ve her baştan aşağıya ahşap malzemeden oluşan kapı modelleri olarak standart kapılardan çok daha fazla ağırlığa sahiptir.

Masif kapı (Ahşap kapı) ağırlığı bakımından her ne kadar olumsuz bir özellik olarak kabul edilse de bu kapı modelinde oldukça az kullanılan kimyasallar sayesinde en sağlıklı kapı modeli olarak bilinmektedir.

Bu özelliği sayesinde çoğunlukla okullarda, anaokullarında, hastanelerde ve benzeri toplu yaşam alanlarında tercih edilen masif kapı (ahşap kapı) ‘lar hem kimyasal içermemesi ile hem de bakteri barındırmaması ile oldukça ideal bir tercih olarak kabul edilmektedir.

Öte yandan panel kapı modelleri içinde dolgu malzemeleri yer almaktadır. Bu kaplamanın üzerine uygulanan kaplamalarla sahip olunan yüzey kimyasal bir yapıya sahip olmaktadır. Bundan dolayı masif kapı (ahşap kapı) modellerine nazaran barındırdığı kimyasallar nedeni ile çok daha zararlı olarak kabul edilmektedir.

Masif kapı (ahşap kapı) modeline göre çok daha zararlı olarak kabul edilen panel kapı, aynı zamanda da fiziksel kolaylıkları ve daha az maliyeti nedeyinle oldukça sık tercih edilen kapı modellerinden biridir.

Tek tip olmayan ve isteğe göre ister camlı ister camsız şekilde üretilen panel kapılar, masif kapı (ahşap kapı) modellerine göre hareket ettirme konusunda da çok daha aktiftir. Yalnızca özel oyma işçilikleri sayesinde Masif kapı (ahşap kapı) modelleri diğer tüm kapı modellerine nazaran çok daha şık ve estetik bir görüntüye sahiptir.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler