Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evcil kuşları mutlu edebileceğiniz 6 yol

Evcil kuş bakımında kuşunuzu mutlu etmek için yapmanız gerekenleri sizler için araştırdık bir bakın deriz!

Evlerde kafes içerisinde beslenen evcil kuşlar sürekli kapalı tutulup uzun süre boyunca tek bırakıldığında ciddi boyutta duygusal sorunlar yaşayabilir. Evcil kuş bakımında kuşunuzu mutlu etmek için yapmanız gerekenleri sizler için araştırdık işte sırasıyla kuşunuzu mutlu edeceğiniz yöntemler:

muhabbet-kusunuzu_ara_ara_kafesten_çıkartın.jpg

  • Sık sık kafesten çıkartın

Kuşunuz uzun süre kafeste kalarak ciddi duygusal sorular yaşayabilmektedir. Bundan dolayı, evinizin bir odasını kuşunuz için açmanız ve bu odanın içerisinde kuşlarınıza zarar verecek hiçbir şey bulundurmamanız gerekiyor. Kuşlar, elektrik kabloları, mobilyalar da dâhil olmak üzere her şeyi çiğneyebilirler. Bundan dolayı önlem alınması en doğrusudur.

kafesin_buyuk_olmasına_özen_gösterin.jpg

  • Kafesinin büyük olmasına özen gösterin

Alanında uzman veterinerler, kuşun sağlığının direk olarak kafesinin kalitesi ve temizliği ile alakalı olduğunun altını çiziyor. Kafes demirlerinin kuşunuzun kaçabilecek veya yaralanabilecek şekilde olmaması gerektiğini, fakat kuşun tırmanma, uçma, oyun oynama gibi içgüdülerine uygun olması gerektiğinin de altını çizmektedir. Ayrıca uzmanlar, evinizde beslemiş olduğunuz kuşunuzun ailenizin bulunduğu aktivitelerinizi görebileceği alanlarda kalması gerektiğinin de altını çizmektedir.
kuslarınız_yemini_kendi_bulsun.jpg

  • Kendi yiyeceğini bulmaya teşvik edin

Evinizde veya kuşunuz için ayırmış olduğunuz farklı odada farklı yerlere yiyecekler koyarak kuşunuzu onları bulması konusunda teşvik edin. Papağan familyasının en küçük üyesi olan muhabbet kuşları yemek arama ve bulma potansiyeline en yatkın kuş cinsi olarak bilinmektedir. Papağanlar vahşi yaşamda zamanlarının %70’ini yem arayarak geçirmektedir.

muhabbet-kusu-beslenmesi.jpg

  • Oldukça taze ve organik yiyecekler tercih edin

Kuşunuzun tüketebileceği belli sebze ve meyveler, evcil kuş için oldukça faydalı gıdaların başında gelmektedir. Bu gıdalar kuşlara besleyici bir diyet sağlarken damak tadı oluşturmak için de bir fırsattır aslında. Uzmanlara göre; havuç, brokoli, mısır, bezelye gibi sebzelerin kuş beslenmesi konusunda oldukça sık verilmesi gereken besinlerden olduğunu söylemektedir.

oyuncakla-oynayan-muhabbet-kusu-12.jpg

  • Oyun oynaması için güvenli oyuncaklar alın

Veterinerler, evcil kuşlar için özel olarak dizayn edilmiş güvenli oyuncakları önermektedir. Kuşların oyuncakları halatlardan, hamurdan, ahşaptan ve plastikten yapılabilir. Bu tarz oyuncakların kimisi kuşunuz için oldukça güvenliyken kimisi de oldukça tehlikelidir. Son olarak kuşunuzun ayak tırnakları için de zarar vermeyecek oyuncaklar tercih etmeniz oldukça önemlidir.

kuslarinizi-mutlu-edin-1-375x276.jpg

  • Kuşunuzu sık sık dışarı çıkartın

Dışarıya çıktığınızda kuşunuzun size eşlik etmesine izin vermeniz kuşunuzun doğal güneş ışınından faydalanması anlamına gelir. Uzman veterinerlere göre bu kuşunuzun sağlığı için oldukça önemli bir durum olup, kuşunuzu dışarıya kafesi, koşum takımı yahut bir seyahat taşıyıcısı ile rahatlıkla dışarıya çıkartabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler