Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev boyamadan önce dikkat etmeniz gerekenler

Ev boyama işlemine başlamadan önce, boya için hazırlık yapmalısınız.

Evinize yeni taşındığınız gün ki tazeliği ve yeniliği hatırlıyor musunuz? Ne yazık ki belli bir süre sonra o yenilik ışıltısından eser kalmıyor ve sanki her mobilya eskiyerek ilk gün ki ışıltısını taşımıyor. Elbette tüm mobilyayı komple değiştirmeniz olanaksız olabilir. Fakat duvar boyanızı değiştirmek evinize ışıltı katarak, yenilenme hissi sağlayacaktır.

Boya ve badana ustası.jpg

Bu nedenle dekorasyon yenilemesine gitmeseniz bile ev boyama ile değişimi ile yenilenmeyi baştan aşağıya yaşamanız mümkün olacaktır. Evinizin daha düzenli kullanışlı olması için uygulayacağınız boya renklerinin evinizin dekorasyonuna ve insan psikolojisine nasıl geldiğini iyice bilmeniz ve buna göre tercih etmeniz gerekiyor.

Boya ve badana İşleri.jpg

Ev boyama işlemine başlamadan önce, boya için hazırlık yapmalısınız. Boya işlemini uygulayacağınız duvar zemini nemli veya alçısı kabarmışsa mutlaka duvar yüzeyi tamir edilmeli bir kat alçı çekilerek kuruyana kadar beklenmelidir.

Boyacı boya.jpg

Duvar yüzeyinde izolasyon problemi varsa bu işlem iyi bir usta tarafından çözülmeden boyama işlemine başlanmamalıdır. Bu tarz teknik sorunlar için kendi başınıza çözüm üretmeye çalışmanız pek iyi sonuçlar almanızı sağlamaz, aksine elinize yüzünüze bulaştırmanıza dahi neden olabilir.

Boya Badana Ustası.jpg

Bundan dolayı teknik sorunlar için iyi bir boyacı ustası bulmanız çok daha avantajlı olmanızı sağlayacaktır.

Boyacı.jpg

Ev boya rengi belirlendikten sonra, İstediğiniz boyayı iyi ve güvenilir olan bir markadan tercih etmelisiniz. Boyanızı alırken boyanacak yüzeyin metre karesine göre alınan boya, çoğu zaman ekstra kullanımlardan dolayı yetmemektedir. Bu tarz risklere karşı boyanızın kod numarasını bir yere not ederek eksik kaldığı taktirde aynı tonu kolaylıkla bulabilirsiniz.

boya ustası ustamgeliyor.jpg

Boyama işlemi için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur ise boya yapılacak günün hava şartlarıdır. Ev içi boyada hava şartlarının bir önemi olmadığı düşüncesi yanlış bir düşüncedir.

boya fiyatları ustamgeliyor.jpg

Uygulayacağınız boyanın kuruması için yağışlı ve aşırı sıcak bir hava olması boyanın nemden dolayı kolay kolay kurumamasına neden olacaktır.

Boya ve badana hizmetlerine dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

1 Yorum

  • en önemli faktör seçilen boya bence. Permolit boyalarına bakmanızı öneririm çok kaliteliler

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler