Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Eskiyi sevenlerin tarzı; Vintage ev dekorasyonu

Vintage dekorasyon; 1920-1950 yılları arasında kullanılan ve o dönemin havasını, modasını yansıtan eşya, aksesuarlarının ev içindeki dekorasyon konsepti ile bütünleştirilerek kullanılması sonucunda ortaya çıkan dekorasyon stili olmaktadır

Bu tarzı daha çok eskiyi seven ve eskiyi yaşatmak isteyen kişilerin tercih edildiği görülmektedir. İnceleyecek olduğumuzda vintage; kelime anlamı olarak eski demektir. Bundan dolayı da vintage dekorasyon; eskiyi seven eskiyle bütünleşmek isteyen, nostalji sevenlerin uygulayacağı bir dekorasyon stilidir.

İncelendiğinde görülmektedir ki yalnızca eski olan tarzın yansıması değil de yeni ile eskinin birlikte kullanımı görülmektedirEğer sizin de tarzınız eski ancak aynı zamanda yeniyse vintage dekorasyon tam olarak sizin tazınızı yansıtmaktadır. Bunun için yapmanız gerekenleri madde madde sıralayacağız. Eğer bu dekorasyon tarzı gereği gibi evinizde konumlansın istiyorsanız belli püf noktalarını bilmeniz gerek. Fazla gösterişli eşyaların kullanılmadığı daha çok pastel tonların hâkim olduğu vintage tarz büyüklerimizin eski eşyalarından da faydalanarak oluşturabileceğimiz bir ambiyanstır. Bakıldığında kalabalık olamayan sade atmosferli bir dekorasyon tarzı olan vintage dekorasyon havasını daha çok çiçekli olan mobilya kumaşlarından ve çiçekli olan perde fonlarından almaktadır.

Vintage dekorasyon renkleri nelerdir?

Vintage ev
dekorasyonu
yapmak
isteyenlerin çok daha pastel ve soft ağırlıklı tercihler yapması gerekmektedir.
Da çok ise; yeşil, mor, mavi, pembe, toprak tonları ve beyaz tercih edilebilecek
renkler arasında yer almaktadır.

Aile
büyüklerinizden geriye kalan bir koltuk, masa, ayna, masa örtüsü, eski radyo,
sallanan sandalye gibi daha birçok çeşide ait olabilecek mobilya çeşitlerinin
biri veya birkaçının bir araya getirilerek modern mobilyalar ile
birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan vintage ev dekorasyonu, doğru
uygulandığında oldukça güzel sonuçlar elde etmenizi sağlamaktadır.

Vintage dekorasyon uygulanırken kullanılacak perdelerde oldukça önemlidir. Perdeler için ince tüllerin yerini kalın çiçekli kumaşların kullanılması gerekir. Kanepe ve sandalyelerin kumaşlarının da çiçekli oluşu bu tarzın nostaljik ve modern havasının büyüsüne kapılmanıza neden olur. Bu tarz evlerin özellikle kış aylarında oldukça huzur verici olduğu da birçok psikolog tarafından söylenmektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler