Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evim alçak tavanlı, nasıl dekore edebilirim?

Ev içi dekorasyon kişilerin isteklerine göre şekil alabilen unsurlardır. Ancak bazı durumlar vardır ki bunlar değişmez ve dekorasyon buna göre şekillenir. Alçak tavanlı evler, yanlış ev dekorasyonu ile birlikte ortaya olduk konduğunda meydana gelen oldukça bunaltıcı yaşam alanları çıkabilmektedir.

Alçak
olarak inşa edilen evlerin birçoğu çok daha eski yapıtlar olup, son yıllarda bu
yapıtların yapımının imar suçu olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı ise yapılan
uygulamalarda tavanın yüksekliği oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır

Yüksek
tavanlı evlerde ev çok daha ferah bir görüntüye sahip olurken alçak olan
tavanlı ev her ne kadar geniş olursa olsun her şartta küçük ve dar
gözükmektedir. Alçak tavan olan evlerde dekorasyon yaparken çok
daha dikkatli olunmalı ve çok daha uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Örneğin; Alçak tavanlı evlerde duvar dekorasyonu yaparken eğer yana çizgisi olan duvar kâğıdı kullanılırsa alan çok daha dar ve basık gözükecektir. Bu durum ise yaşam alanındaki bunaltının en büyük nedenlerinden biri olacaktır.

  •  Tavanı alçak olan evlerin dekor edilmesi konusunda ilk olarak duvarlardan başlamalısınız. Uzun çizgileri olan şık bir duvar kâğıdı zeminle tavan arasındaki mesafeyi olduğundan yüksek gösterecektir. Yatay çizgili duvar kağıtları odanızı geniş gösterirken tavan ve zemin arasındaki mesafeyi daha kısa gösterecektir.

  • Tavanı alçak olan evler için diğer önemli dekor kuralı da uzun mobilya kullanmaktır. Koltuk, dolap, masa gibi mobilyaların boyutlarının daha alçak tercih edilmesi odanızdaki tavan boyunu olduğundan yüksek gösterecektir.

  • Alçak tavan olan odanızın daha uzun görünmesi için bir diğer kural ise aşağıdan yukarıya doğru açılan bir renk paleti tercih etmektir. Duvarınızın en alt kısmından koyu olarak başlayan rengin yukarı doğru açılması odanızın daha yüksek görünmesini sağlayacaktır.

  • Alçak tavanlı evlere uygulanmaması gereken dekorasyonların içerisinde, geniş ve yüksek mobilya, koyu tonda duvar boyaları, yatay çizgili mobilya kumaşları veya duvar kağıtları bulunmaktadır.

  • Eğer eviniz alçak tavanlıysa en önemli kuralın renklerden ibaret olduğunu asla unutmayın. Kullanacağınız renklerin evinizdeki atmosferin bütünü olduğunu ve mekanınıza vereceği havanın seçimlerinize göre olumlu ve olumsuz olarak oldukça etkili olacağını mutlaka bilmelisiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler